Citiraj:
Autor fanATIk
Nemoj me hebat da ne vidiš razliku kad sjedneš u oba auta. Što se plastike tiče, ni u jednom nije impresivna. Ne kužim zašto je jači motor potrebniji za gradsku vožnju? A to da će dobit veću cijenu u slučaju prodaje ti ne stoji, pošto je očito da fiat bolje drži cijenu.
|
Općenito gledajući, za tu klasu automobila 1.6 benzinski motor je bolji izbor od 1.4 jer uz istu potrošnju ostvaruje bolje performanse. Auto nije toliko trom, a postoji i kombinirani režim vožnje kao i vožnja na otvorenom.
Što se cijene tiče, ne bih se složio da Fiat bolje drži cijenu.
Onaj Megane sam ti preporučio baš zbog dosta niže cijene u odnosu na ostale modele na njuškalu tako da on baš i nije reprezentativan primjer držanja cijene.
Ostali (stariji) modeli drže cijenu na razini Fiata ili nešto veću.
Citiraj:
Autor fanATIk
Primio si se usporedbe limuzine srednje klase i audija A3. Ne komentiraš to da se vjerojatno može nać i jeftinija kia, hyundai, dacia itd.
|
Naprotiv. Ako ćemo gledati konkurente iz iste klase, Kia ceed/pro ceed i Hyundai I30 proizvedeni 2009. godine skuplji su od Megane-a iz 2009. koji sam ti predložio tako da to ne stoji. Dacia baš i nije prikladna za ovu usporedbu za razliku od Kie i Hyundaia a osim toga, nema konkurenta u toj klasi jer je model Sandero klasa Clia.
Citiraj:
Autor fanATIk
Svi imamo neke osobne afinitete i preferiramo neku marku. Tebi je fiat šrot i preferiraš renaulta, ja osobno ne bi onog meganea da mi platiš, masa ljudi ovdje voli pljuvat po vw, neki kad pričaju o hyundaiu još uvijek imaju u glavi ponya s početka 90-ih itd. Sto ljudi, sto ćudi. O ukusima se ne raspravlja. A to da je taj fiat bravo u nižoj kvalitativnoj klasi od onog meganea je diskutabilno, i obično takve rasprave dovode do brisanja postova, banova i ključanja topica pa nemojmo o tome. 
|
Ne znam odakle si izvukao zaključak da mi je Fiat šrot jer to nisam nigdje spomenuo. Fiat i Renault ne smatram vrhom pouzdanosti.
Što se tiče kvalitete, slažem se da je nezahvalno o tome raspravljati ali statistički gledano, s obzirom da se radi o modelu koji se proizvodi već 7 godina, manja je vjerojatnost da će se pojaviti potencijalni kvarovi u odnosu na tog Fiata jer je većina "dječjih bolesti" već riješena u 7 godina proizvodnje.
Renaulta u ovom slučaju preferiram zbog cijene, godišta, opreme, kilometraže i motora a ne kao marku.