Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.01.2012., 22:52   #1904
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Nemoj me hebat da ne vidiš razliku kad sjedneš u oba auta. Što se plastike tiče, ni u jednom nije impresivna. Ne kužim zašto je jači motor potrebniji za gradsku vožnju? A to da će dobit veću cijenu u slučaju prodaje ti ne stoji, pošto je očito da fiat bolje drži cijenu.
Općenito gledajući, za tu klasu automobila 1.6 benzinski motor je bolji izbor od 1.4 jer uz istu potrošnju ostvaruje bolje performanse. Auto nije toliko trom, a postoji i kombinirani režim vožnje kao i vožnja na otvorenom.

Što se cijene tiče, ne bih se složio da Fiat bolje drži cijenu.
Onaj Megane sam ti preporučio baš zbog dosta niže cijene u odnosu na ostale modele na njuškalu tako da on baš i nije reprezentativan primjer držanja cijene.

Ostali (stariji) modeli drže cijenu na razini Fiata ili nešto veću.

Citiraj:
Primio si se usporedbe limuzine srednje klase i audija A3. Ne komentiraš to da se vjerojatno može nać i jeftinija kia, hyundai, dacia itd.
Naprotiv. Ako ćemo gledati konkurente iz iste klase, Kia ceed/pro ceed i Hyundai I30 proizvedeni 2009. godine skuplji su od Megane-a iz 2009. koji sam ti predložio tako da to ne stoji. Dacia baš i nije prikladna za ovu usporedbu za razliku od Kie i Hyundaia a osim toga, nema konkurenta u toj klasi jer je model Sandero klasa Clia.

Citiraj:
Svi imamo neke osobne afinitete i preferiramo neku marku. Tebi je fiat šrot i preferiraš renaulta, ja osobno ne bi onog meganea da mi platiš, masa ljudi ovdje voli pljuvat po vw, neki kad pričaju o hyundaiu još uvijek imaju u glavi ponya s početka 90-ih itd. Sto ljudi, sto ćudi. O ukusima se ne raspravlja. A to da je taj fiat bravo u nižoj kvalitativnoj klasi od onog meganea je diskutabilno, i obično takve rasprave dovode do brisanja postova, banova i ključanja topica pa nemojmo o tome.
Ne znam odakle si izvukao zaključak da mi je Fiat šrot jer to nisam nigdje spomenuo. Fiat i Renault ne smatram vrhom pouzdanosti.
Što se tiče kvalitete, slažem se da je nezahvalno o tome raspravljati ali statistički gledano, s obzirom da se radi o modelu koji se proizvodi već 7 godina, manja je vjerojatnost da će se pojaviti potencijalni kvarovi u odnosu na tog Fiata jer je većina "dječjih bolesti" već riješena u 7 godina proizvodnje.

Renaulta u ovom slučaju preferiram zbog cijene, godišta, opreme, kilometraže i motora a ne kao marku.
listerstorm je offline   Reply With Quote