Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.01.2012., 17:46   #1880
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Dobro, "oženili" je malo preteška riječ za ovaj kontekst jer ga nije platio 15.000 €, to stoji.

Ali ako u razmatranje uzmemo omjer uloženo/dobiveno, taj fiat tu, realno gledajući, nema što tražiti.

Dizajn je subjektivna stvar (iako prodaje aute) ali po meni taj fiat iznutra nije ništa manje neugledan. Barem ova verzija s njuškala - hrpa najjeftinije plastike (istina, nešto ljepše dizajnirane) kao kod megane-a kod kojeg je bar volan kožni.

Čak i ako zanemarimo bolju opremu (iako i oprema u velikom dijelu prodaje aute), na kraju ostaju najvažnije stvari:

- jači i potentniji motor prilagođeniji toj masi i gradskoj vožnji
- mlađi auto
- manja kilometraža
- podjednaka potrošnja

To su činjenice koje u pravilu garantiraju i veću cijenu u slučaju eventualne prodaje.
Nemoj me hebat da ne vidiš razliku kad sjedneš u oba auta. Što se plastike tiče, ni u jednom nije impresivna. Ne kužim zašto je jači motor potrebniji za gradsku vožnju? A to da će dobit veću cijenu u slučaju prodaje ti ne stoji, pošto je očito da fiat bolje drži cijenu.

Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Onaj dio o kupnji većih limuzina niže razine kvalitete koji si spomenuo, ne može se primjeniti na ovaj slučaj jer megane ni po čemu nije u nižoj kvalitativnoj klasi spram fiata.
Primio si se usporedbe limuzine srednje klase i audija A3. Ne komentiraš to da se vjerojatno može nać i jeftinija kia, hyundai, dacia itd.
Svi imamo neke osobne afinitete i preferiramo neku marku. Tebi je fiat šrot i preferiraš renaulta, ja osobno ne bi onog meganea da mi platiš, masa ljudi ovdje voli pljuvat po vw, neki kad pričaju o hyundaiu još uvijek imaju u glavi ponya s početka 90-ih itd. Sto ljudi, sto ćudi. O ukusima se ne raspravlja. A to da je taj fiat bravo u nižoj kvalitativnoj klasi od onog meganea je diskutabilno, i obično takve rasprave dovode do brisanja postova, banova i ključanja topica pa nemojmo o tome.

Citiraj:
Autor begi Pregled postova
Evo čovjek vam lijepo objasni, ali neki neće nikako da shvate. Ne može se Fiat porediti sa njemačkim ili francuskim automobilima.
Da? A zašto? Nemoj svoje dosadašnje razloge iznosit, smiješni su.
Gledajući statistike kvarova, mislim da se ne može nosit s njemcima, ali za francuze nisam siguran.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F