Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.01.2012., 16:44   #1878
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Sve to stoji. Kupnjom meganea dobijaš istu kvadraturu auta s nešto više opreme. Ak će mo tak gledat, vjerojatno bi se još jeftinije našla i neka dacia al nju nitko ne spominje. S druge strane bravo je izvana/iznutra neuporedivo ljepši i modernijeg izgleda. A u velikoj većini, dizajn prodaje aute.
Ali ti si rekao da su ga oženili što je IMO besmislica. Oženili bi ga da je taj bravo platio hrpu novaca. Ovako pričat da su ga oženili nema veze s mozgom. Po tome nitko ne bi kupovao bravo, nego samo megana, ili bi se našao neki još jeftiniji hyundai, ili kia, ili dacia za još manje novce, itd. Ko bi kupovao smart da se samo gleda kvadratura auta? Ili audi A3 ak za te novce kupiš limuzinu srednje klase?
Frend je iako na pragu 40-ih, novi vozač. Nije dosad vozio ni posjedovao auto (mislim, ima vozačku, znao je vozit tu i tam). Čovjek radi doma, i vozikao je skuter kad mu je zatrebalo. Al sad se oženio i beba je na putu pa je auto postao must have. Linkao sam ja njemu par meganea što sam našao, al njemu su to toliko ružni auti, pogotovo iznutra, da je rekao nema šanse. Auto ima klimu, prozore na struju, putno računalo, daljinsko centralno zaključavanje i 4 nove zimske gume. Njemu dosta. To što nije automatska klima, tak i tak nema neke prevelike veze realno gledajući. A i bez ovih ostalih stvari što si nabrojao se također može. Čovjek se čak ni ne veseli autu kao što bi masa ljudi, kupio ga je iz potrebe. I zadovoljava njegove potrebe, u super je stanju itd. Mislim, ni ja također ne bih kupio meganea, čisto zbog dizajna. Izvana bih mi još i prošao, al iznutra...

Dobro, "oženili" je malo preteška riječ za ovaj kontekst jer ga nije platio 15.000 €, to stoji.

Ali ako u razmatranje uzmemo omjer uloženo/dobiveno, taj fiat tu, realno gledajući, nema što tražiti.

Dizajn je subjektivna stvar (iako prodaje aute) ali po meni taj fiat iznutra nije ništa manje neugledan. Barem ova verzija s njuškala - hrpa najjeftinije plastike (istina, nešto ljepše dizajnirane) kao kod megane-a kod kojeg je bar volan kožni.

Čak i ako zanemarimo bolju opremu (iako i oprema u velikom dijelu prodaje aute), na kraju ostaju najvažnije stvari:

- jači i potentniji motor prilagođeniji toj masi i gradskoj vožnji
- mlađi auto
- manja kilometraža
- podjednaka potrošnja

To su činjenice koje u pravilu garantiraju i veću cijenu u slučaju eventualne prodaje.

A pošto mu je auto potreba a ne veselje, to samo potvrđuje da bi mu izbor megane-a dugoročno bio isplativija opcija.

Pogotovo imajući u vidu činjenicu da očekuje prinovu. Tu bi mu tih 520 L prtljažnika (120 L više u odnosu na fiata) itekako dobro došlo.

Treba spomenuti i to da je megane zadnja serija tog modela pa je i za očekivati manji broj kvarova spram novih serija - navedeni fiat koji je unutar godine dana od početka proizvodnje.

Onaj dio o kupnji većih limuzina niže razine kvalitete koji si spomenuo, ne može se primjeniti na ovaj slučaj jer megane ni po čemu nije u nižoj kvalitativnoj klasi spram fiata.

Naprotiv. Prije se fiat može svrstati u tu klasu.

Ali dobro, presudio je dizajn tako da je sve ovo manje bitno.

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 01.01.2012. u 17:05.
listerstorm je offline   Reply With Quote