Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.01.2012., 12:29   #1875
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Ma ne mislim ja da je taj auto loš. Niti da ima puno jeftinijih istih modela.
Ali po omjeru uloženo/dobiveno je daleko lošija opcija od onog megane-a.

Prednosti megane-a:

- 2 godine mlađi
- manje prijeđenih kilometara
- 1.6 motor u odnosu na 1.4 kod fiata

Oprema koju taj fiat nema u odnosu na predloženog meganea:

- automatska klima
- aluminijski naplatci
- kožom presvučeni volan i ručica mjenjača
- maglenke
- grijani retrovizori

Samo želim naglasiti prednosti auta kojeg sam predložio a koje su značajne i bitne kod izbora automobila. A razlike u cijeni praktički nema. Ali dobro, čovjek je odlučio i to je to.
Sve to stoji. Kupnjom meganea dobijaš istu kvadraturu auta s nešto više opreme. Ak će mo tak gledat, vjerojatno bi se još jeftinije našla i neka dacia al nju nitko ne spominje. S druge strane bravo je izvana/iznutra neuporedivo ljepši i modernijeg izgleda. A u velikoj većini, dizajn prodaje aute.
Ali ti si rekao da su ga oženili što je IMO besmislica. Oženili bi ga da je taj bravo platio hrpu novaca. Ovako pričat da su ga oženili nema veze s mozgom. Po tome nitko ne bi kupovao bravo, nego samo megana, ili bi se našao neki još jeftiniji hyundai, ili kia, ili dacia za još manje novce, itd. Ko bi kupovao smart da se samo gleda kvadratura auta? Ili audi A3 ak za te novce kupiš limuzinu srednje klase?
Frend je iako na pragu 40-ih, novi vozač. Nije dosad vozio ni posjedovao auto (mislim, ima vozačku, znao je vozit tu i tam). Čovjek radi doma, i vozikao je skuter kad mu je zatrebalo. Al sad se oženio i beba je na putu pa je auto postao must have. Linkao sam ja njemu par meganea što sam našao, al njemu su to toliko ružni auti, pogotovo iznutra, da je rekao nema šanse. Auto ima klimu, prozore na struju, putno računalo, daljinsko centralno zaključavanje i 4 nove zimske gume. Njemu dosta. To što nije automatska klima, tak i tak nema neke prevelike veze realno gledajući. A i bez ovih ostalih stvari što si nabrojao se također može. Čovjek se čak ni ne veseli autu kao što bi masa ljudi, kupio ga je iz potrebe. I zadovoljava njegove potrebe, u super je stanju itd. Mislim, ni ja također ne bih kupio meganea, čisto zbog dizajna. Izvana bih mi još i prošao, al iznutra...

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Brajo (kako ga odmilja zovemo) nije losh autic, ali samo sa JTD motorima.. Nedavno sam ima prilike voziti 1.4 90Ks 6-speed do zagreba i nazad, mogu samo reci da se ponasa ko krepana macka.
Nema snage za povuci, triba ga prakticki klati u crveno da bi salta u vecu brzinu. Nas 4 muska u autu + klima, ovaj ne moze drzati brzinu u 4.-toj po blagoj blagoj uzbrdici.
Cak ne moze ni zaslajfati par metara, isprobano na vise odmorista i sa razlicitim vozacima.. Da neko nebi reka, auto je star 2god i uredno je servisiran i ocuvan,
jednostavno je motor previse tvornicki prigusen.. Po meni razocaranje, dok s druge strane JTD itekako dobro ide..
Istina, vozao ga, fakat se vuče. Al sudeći po specsima što je bravo naveo, niš neobično za tu motorizaciju bez obzira na marku. Uspio ga zašlajfat, samo nas tri unutra i bez klime.
JTD je vjerujem sasvim druga priča. Mislim, i sam furam TDI s 130 ks al je za neku usporedbu s tim motorom potrebno 150+ konja nekog atmosferskog benzinca da bi rekao da dobro vuče. Usporedba u istoj klasi/masi vozila. Mazda 6, 120 ks, benzinac, lošije vuče. Passat 150 ks, benzinac, ajd, tu je negdje, mada kad se priča o elastičnosti, nije ni blizu. Pa stari passat tdi s 90 ks bolje vuče od tog brava, imaju isto konja, a teži je pun kufer. Tak da je TD po meni way to go, al to i košta više u startu.

Hebate, al sam ga razvezao na novogodišnje jutro, a još mamuran...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F