View Single Post
Staro 31.12.2011., 14:43   #17225
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Pa skoro pa je i to dovoljno. Uglavnom, gore Lojstek - Daniel, Cuks, Nik i ja. Lojstek je dole blatan (sunce ga je uspilo otopiti već oko 9 kad smo bili na tunelu). Od prelaska ceste počinje snijeg i led. Onaj uspon prije ravnog i lakšeg djela je i dalje pod ledom i sklisko je pun k. To se danas nije odvozilo. Drugi dio prije makadam se otpeljalo. Na makadamu već duboki utabani snijeg - užitak za voziti. Prošli kamenje sve jer snijeg olakšava stvar. U lugarnici skoro pa nikoga. Pojeli popili, popričali i tak.

Dolje je odluka pala - 20tka i onda Pilana od Njivica. Znaš koliko je snijega kad su dečki otpeljali one stepenice od Lugarnice prema livadi. Na livadi djece ko priči, ali glavna atrakcija 4 budale sa biciklima .

Do Hunjke staza idila, skoro utabano vozilo se malo opreznije, ali užitak do jaja. Pogotovo onaj singletrack. E uživancija. Prednja guma uhvati sve kad zavrneš volan, iako se čini da je sklisko. Nakon Hunjke prema Danjiki opet snijeg, sve super, sanjkanje sa zadnjim kotačem, oprezno ali čak se i skakalo. Na izlazu na makadam ledara žešća, malo niže i pada prva žrtva - Nik. Daniel i ja stajemo, a Cuks produžuje niže i isto pada ali bez posljedica. Nik nije uspio izaći sa sredine makadama jer je led bio i na kraju pao i to nesretno na koljeno. Taman veli da je zaboravio uzeti shinove. Popravili ga i kranuli dalje. Već malo prije Njivica više snijega nema, no blatko je sklisko. Skrećemo na Pilanu koja je pod lišćem i malo mokra i tamo pada druga žrtva - ja. Izgubio grip na obje gume i zabio se u padu sa BB-om u drvo. Sic je ublažio udarac guzici , najveći zupčanik se malo spigao. Dečki su se tu malo našalili sa sicem, ali fakat sam ga savio .

Dolje sam lagano išao opreznije, sklizalo se poprilično. Do kraja nitko nije više nastradao. Složili smo se da je bilo ovo najbolje Sljeme do sada. Šteta što Nik nije uzeo GoPro, ali mislio je da će biti magla. Kasnije išli nekim okolnim putem i zadnja 4m tak jasno napunili gume blatom kao što cijelo Sljeme nismo .
Kasnije stavim slike, idem si zglob na nozi namazat. Izgleda da je on najjače stradao.