Citiraj:
Autor Smarty
@Vuco: ima li smisla kupovat gumice za Damper i servisirat ga ako locout radi i rebound?
uspija san nac relativno povoljno Enduro seals, a ulje cu ocito morat platit 170kn (sa postarinin) jer nisan nigdi nasa alternativu.
jel moran na jos nesto obratit pozornost? jer vila malo hrapavo radi i nevraca prvih 5 do 10mm hoda i malo lipi.
i jedno pitanje za sve, koliko vam disk prolazi blizu vile? meni prolazi poprilicno blizu izmedju 1mm i 2mm nemogu ni izmirit, to je odokativno
evo i slike:
http://imageshack.us/g/703/imag0440p.jpg/
|
E moj Smarty, na kraju si od svega kupio Foxa sa QR-om, koji još nit ne radi kako treba ? I tehnički, još želiš potrošiti 170kn za ulje + tko zna koliko za razne brtve, prašnike i ostalo ?
Ne znam kaj da ti velim. Ja sam kupio skoro 2 godine staru vilicu i samo sam promijenio ulje u lowersima da bude friško. Prekontrolirao prašnike i bushinge i to je to. No ja sam znao tko ju je vozio i koliko i jel rađen servis i kada.
Neka ti netko otvori vilicu da se vidi u kakvom je stanju vilica iznutra. Jesu li možda pogrebani stanchioni vilice, s obzirom da veliš da je ljepljivo. Prekontrolirati spužvice ispod prašnika kao i same prašnike i općenito stanje ulja u lowersima. Probaj vidjeti gdje zapinje (damper, zračna opruga, bushinzi ili prašnici sa stanchionima) pa sukladno tome otkloniti stvar. Fox mora raditi mekano. Osim onih sa FIT damperom, oni znaju malo lošije raditi, ali navodno je to od 2011 i 2012 rješeno.
Nadam se da ti je problem samo u ulju u lowersima (tj. nedostatku istoga). To riješiš sa 20-30mL friškog ulja za vilice kojeg kupiš za 80kn litra. Za damper je važno pogađati viskoznost, za podmazivanje bushinga i vodilica je manje važno jel 5, 7,5, 10 ili 15W.
Za disk je normalna stvar. To ne brini. Neće ništa biti nit disku nit sa kočnicom.