LOL

To što je Exide skup je drugi par čarapa, naveo sam ti Fiamm kao primjer i slobodno potraži i vidjet ćeš cijene. Evo da se ne trudiš:
klik
S članka kojeg sam prije linkao:
Citiraj:
Autor Wikipedia
A gel battery (also known as a "gel cell") is a VRLA battery with a gelified electrolyte; the sulfuric acid is mixed with silica fume, which makes the resulting mass gel-like and immobile. Unlike a flooded wet-cell lead–acid battery, these batteries do not need to be kept upright. Gel batteries reduce the electrolyte evaporation, spillage (and subsequentcorrosion issues) common to the wet-cell battery, and boast greater resistance to extreme temperatures, shock, and vibration. Chemically they are almost the same as wet (non-sealed) batteries except that the antimony in the lead plates is replaced by calcium, and gas recombination could take place.
|
Fiamm Titanium Plus je upravo takva kombinacija, antimon je zamijenjen kalcijem...
Zašto je Exide toliko skup ili zašto je Fiamm jeftin, ne znam jer nisam ulazio u detalje niti kopao patente no po mom iskustvu i znanju gel akumulatori nikako ne moraju koštati oko tih 2k kn što si spominjao i čega se već držiš koliko pijan plota (osim Exide).
Pročitaj
specifikacije Titanium Plus i bit će ti jasno da je to ono o čemu govorim.
EOD što se mene tiče.