Sto se tiče ove debate oko Asrock e4 gen3. Pošto sam u procesu kupnje nove konfe asrock mi je bio prvi izbor (dobra future proof ploča sa pravim 3.0 chipom, koja izgleda vise nego dobro sto mi je dosta bitno jer volim da mi hardver u kucistu lijepo izgleda) sve dok se nisam malo bolje informirao o ploči. Vdim da po raznim stranim forumima ljudi imaju stvarno dosta problema. Jedan od foruma koji ima relativno puno korisnika ove ploče.
http://www.xtremesystems.org/forums/...4-thread/page8
Kako god ipak je u današnje vrijeme normalno kada dobiješ ploču ili bilo koji dio hardvera da zanemaras drivere/bios koje dobiješ uz ploču skineš najnovije. U drugu ruku ipak je čovijek dobio krivu ploču koju nije naručio, ako je zato vraća to je ok. Ali nikako se ne slažem da ploču treba totalno otpisati na konto jednog neugodnog iskustva bez pokušaja da je navedena "oživi".
Ja osobno uzimam Asrock fatal1ty z68 professional gen3. Jedino što bih volio da pci slotovi ne rade 8x 8x u sli-u nego kao na gigabyte pločama 16x 16x ali s druge strane tu je pci 3.0 koji je odlučio u korist asrocka.