View Single Post
Staro 25.12.2011., 00:11   #16918
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Smarty Pregled postova
kakva ti je za po ravnome, jel uspijes dobit kakvu takvu brzinu i po terenu jer moras puno saltavat visa niza ili uspijes sve ispedalat?

konkretno meni na terenu san drza na sprida 36, a nazad drugi ili treci po redu (neznam sad koji je to tocno omjer) i bilo bi mi ok na spustu i po ravnome al kad bi dosla nagla uzbrdica nakon cose (duzine cca 4 do 5m) tu bi sta i nebi uspija ispedalat ako pri toga nisan u nekom zaletu.
Kao što su dečki rekli. Ja bum samo nadodao da više ne vozim 2-4 ili 2-5, već 2-6 ili 2-7 odozada. Osjeti se razlika i na ravnome. Realno kad se vozim po gradu sam sporiji jer mi manji prijenos više paše. Uzbrdo kad mi se neda ili mi je loš dan, stavim 22-34 i iako ne idem s mjesta, nekako je lakše penjanje.
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Jekyll i enduro su razliciti bajkovi po geometriji.

Seat tube effective je kod endura 75, a kod jekylla je 73.6
Head tube je kod endura 66.5, a jekylla je 67.7

tak da je od Nika bajk vise za ici gore dole, a moj je vise za nizbrdo
Kod Jekylla je 67.7° kad je u elevate modu. U Flowu sve pada za ~1° (ne znam zašto je cannondale to napisao glupo na svojoj web stranici, prije su imali to napisano, sad su stavili samo 67.7° ili 68, ovisno o veličini. Da Nik stavi vilicu sa 35-36mm nogama, HTA bi bio jako sličan Enduru, ali bi se svejedno u elevate modu lakše penjao. Taj shock mu je prednost i mana na neki način. Stvarno se Jekyll penje odlično.

Enduro ima tu prednost što ima u startu Lyrika naprijed. Osjeti se i to dosta.

Oba bajka su odlična, samo je Jekyll skuplji gro i još ne dolazi sa jačom vilicom. Za lovu Enduro je bolji, istrpio bi to penjanje s njim za par tisuća kn manje