Citiraj:
Autor danijel_b
Iskreno ne znam zasto ne koristis FXAA, ja probao na BF3 i nema vizualno nikakve razlike između FXAA i MSAA, jedina razlika je samo u trzanju na Caspianu s MSAA.
On topic: 7970 ili 7950 ima smisla onima koji preskacu generacije kod kupovine, znaci za one koji su na 5850 ili 5870. Ja sam na GTX580 presao sa HD5850 i razlika u kvaliteti igranja je primjetna samo u BF3, Skyrim uopce nije toliko zahtjevan, Metro 2033 je totalno neoptimiziran i to steka na svemu.
|
Nije FXAA nego je 4xMSAA i razlike sa i bez 4x MSAA ima. Postavke su dakle FXAA + 4XMSAA. Igraj malo sa 4xmsaa pa iskljuci nakon par dana pa ces vidit rezliku u vidu puno vise isprekidanih rubova po cijelom ekranu. Mogu cak imat FXAA + 4 XMSAA + 2 TRAA(u driveru) i imat vrhunsku sliku na kojoj je ispeglano sve zivo i mrtvo i jos uvijek imat igriv fps. Min isti ali par fps manji avg. Realno nema potrebe za takom kvalitetom. Na kraju koristim sve to zato sto mogu.
Metro ide za k na 58x0 kao i na 6950 zbog minimuma. na 580 ide glatko ali ne sa previse fps. 7970 u toj igri radi na jos visem nivou i tu je razlika vec osjetna. Nebi se slozio da je neoptimiziran nego bi prije rekao da je prezahtjevan jer ima djelova u igri sa jako puno svega od naprednog osvijetljenja, soft shadowsa, teselizacije , DOF itd..
58x0, 69x0 su na mukama u Batmanu sve dok je ukljucena teselizacija. 580 to prozvace nekako a 7970 jos bolje s razlikom da u nivoima sa puno teselizacije napravi odlucujucu razliku u odnosu na 580.
Skyrim nije zahtjevna igra ako se drzis osnovnih postavki ali kad se krene malo dublje kopat 580 se moze bacit na koljena u 1080p. Tako da se bas nebi slozio da nije zahtjevan..
Evo jedan zanimljiv clanak,
7970 CPU scaling pref..
Malo sam pregledao cijene po shopovima u Europi i izgleda da je vec malo pala cijena gtx 580 jer sa 1.5gb modeli mogu dobit vec za
370 eura , 3gb od
460 eura. Cijena 7970 se u preorderu krece oko 600$ i vise sto nije ralno ali svjedno ce se rasprodat ko kokice. Trgovine ce iduci mj. na lageru imat maksimalno 10tak kom. svaka.