View Single Post
Staro 24.12.2011., 01:38   #633
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
tutix, probao sam sad ja. Ima fastboot uključen običan ROM i radi.

To znači da bi se dao Recovery gore staviti i napraviti backup. Samo kaj je moj buraz analan i neći dat sigurno mob da se proba.

Uglavnom, ako netko doma ima original Huaweiev ROM, od TELE2, sa driverima na kompu koji ga prepoznaju dok je u fastbootu i ostalim stvarima neka napravi sljedeće:
1. isključi fast boot u settings-applications (ili neka vadi bateriju prije ulaska u fastboot)
2. ugasi mobitel i uđi u fastboot preko VOL DOWN + POWER (drži 10 sekundi zajedno)
3. priključi kabel na telefon
4. skinite Recovery v4 (koji dolazi sa Zadkyn ROM-om, onaj narančasti) sa linka ako ga već nemate negdje na kompu i stavite ga u c:\ (da mu putanja bude "c:\recovery.img")
5. uđite u command prompt i ukucajte komandu:
fastboot erase recovery (ovime ste pobrisali recovery particiju na telefonu)

pričekajte sekundu dok se ne pobriše particija...

utipkajte naredbu:
fastboot flash recovery c:\recovery.img (flashali ste recovery particiju sa recovery.img odnosno stavili ste gore recovery v4)

pričekajte da završi i onda zadnja naredba je:
fastboot reboot

Mobitel će se restartati i to je to. Opet ga ugasite i sa VOL UP + POWER uđite u Recovery gdje napravite "backup" svega.

OPREZ ZA ONOGA TKO ĆE OVO RADIT:
E sad, odlično bi bilo da taj backup stavite negdje na online da ga svi imamo. No prije backupa bi bilo dobro da maknete sve svoje podatke sa mobitela da se ne bi zeznuli pa da Vam ekipa dobije pristup accountu i zloupotrijebi, jer iako se preporučuje napraviti wipe data prije stavljanja ROM-a i nakon, netko to neće napraviti i onda ste Vi eventualno nadrapali jer će idiot neki to zloupotrijebiti.

Backup u Recovery-u napravi image system, data, cache particije i nakon restore-a će biti apsolutno jednako stanje kao i prije backupa - sa svim vašim programima, računima, SMS-ima i svime što želite da bude tajno i samo vaše.

Tako da, tko god će raditi taj backup i staviti ga na net, nek prije toga napravi "Factory data reset" iz opcije Settings-privacy na mobitelu. I da, nakon backupa nemojte rename-at folder ili nešto slično jer onda će drugi (a i Vi) imati problema i morati će napravit novi MD5 match.

EDIT:
Uglavnom, to se tako radilo na LG mobitelu sa Androidom, no tako se to radi i na ovom mobitelu. Pogledajte si instalabador.bat što napravi kad ga pokrenete (desni klik na bat i edit).

Ne odgovaram ako netko zasere svoj mobitel, ali Recovery nema nikakve veze sa samim ROM-om jer su na različitim particijama i kod bootanja sustava nije povezan jedan sa drugim