Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.12.2011., 06:47   #1757
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Mda, mečka se kakti ne kvari. Ne da mi se sad opisivat kalvariju jednog čovjeka s mecom S klase, odbijanjem mercedesa da popravi kvar u garantnom roku, silnim naganjanjem, maltene do suda, pa je došlo do stutgarta te se sve riješilo. Plus prije nekoliko godina problemi s mecama koje su se same zapalile. I onda odgovor eurolajna da su te bile namjenjene za kazahstansko tržište. Kaj, u Kazahstanu je normalno da se mečka sama zapali???
Zamjetih na ovoj temi, normalno je branit sve marke kad netko krene pljuvat po njima al božesačuvaj reć nešto dobro za vw (vau vau), hebo si ježa od drvlja i kamenja koje se sruči na autora. Citroeni su super, renault je heben, alfe su do jaja al vw je zadnja krama. Meni je u dvorištu parkiran i renault, i peugeot, i mazda i vw. Donedavno bio i opel. Nećete vjerovat koji se najmanje kvari. VW. Možda financijski dođe malo više od mazde što se tiče održavanja, al brojčano ima manje kvarova. S druge strane, passat je više klase od 323f pa ni ne čudi da ga je skuplje održavat. Mislim, dijelovi i za jednog i za drugog se mogu jeftino nabavit.
Svi proizvođači imaju lošije serije, godine proizvodnje koje ne valjaju itd. Postoje statistike koje govore o kvarovima i lako je doć do njih. Al to opet ništa ne znači. Što ti vrijedi ako kupiš lexusa koji ima, bubnut ću, 10 kvarova na 1000 vozila ako ti imaš jednog od tih 10. Naravno da ćeš srat po njemu.
Ne zaboravite da su Nijemci, kao proizvodjaci sa jamacno najboljom kontrolom finalnog proizvoda, skovali sintagmu Montag wagen. Kao kod vjerojatno svih ostalih proizvodjaca, radnici u ponedjeljak dolaze mamurni, napuseni ili sto vec, kao posljedica burnog vikenda. Na takvim je vozilim uocen veci postotak slamperaja pa samim time i kvarova.
Ocito da je na nekim trzistma udio Montag wagena nesto veci pa na koncu sve ovisi o sreci pri kupovini.
U Peugeotovim tvornicama na montaznoj traci za vozila , vecinom rade radnici podrijetlom iz Sjeverne Afrike. Islam im brani alkohol tako da uglavnom ne piju, no jointaju redovito. Mogu si samo mislit kak' izgleda francuski Montag Wagen.