Citiraj:
Autor darkijas
Ja uopće ne mislim da je slika na našem htv-u nekvalitetna (ako izuzmemo to kaj nisu prešli na 16:9 emitiranje). Dapače može se itekako uživati u kvaliteti i oštrini prikaza naših programa, samo za to treba imati odgovarajući televizor
Naravno mislim na kvalitetu što čovjek može očekivati od sd prikaza. Većina tv kuća u svjetu za standard još uvjek drži sd
|
Za CRT stari TV je OK, jer rezolucija je oko 576x420 - da se razumijemo - to je na S30 odlično generirano, ja gledam sa 3m najbliže i stvarno je 'ok' slika, ali ako se približim, onda se vidi da je loše, dok 1280x720 je već posao, a 1920x1080 je perverzija
Ne pratim baš u svijetu na kojoj rezoluciji emitiraju, ali očito je da smo još samo mi ovce hrvati na SD, a svi drugi barem na HD, koliko znam, i bosanci imaju digitalnu TV na MPEG4, samo smo mi još na MPEG2, ali ne zamaram se time jer na našim ''balkanskim'' televizijama nema ništa za gledati već godinama (isti film puste 20 puta u jednoj godini, pa onda ove turske serije od kojim mi dođe slabo...) zato sam imam Full HD TV i skidam filmove i serije po volji pa gledam u najboljoj kvaliteti danas!