Dakle kod svakog 1. paljenja (99,8% slučajeva), Windows mi stane na slici u prilogu i stoji n vremena dok ne restartam (najduže gotovo 30 min., nisam više imao živce to gledati)...
Kako je stavljena druga matična, mislio sam da je problem s windowsima pa sam stavio nove ali očito isti problem. Svaki sljedeći restart nakon ovog je normalan, tek nakon shutdowna mogu očekivat ovak nešt, naravno ne svaki put. Uključio sam OS Boot information, prođu svi driveri, no kad ovog problema freeza na ovoj poruci:
"Microsoft (R) Windows (R) Version 6.1 (Build 7600)
2 System Processors [3500 MB Memory] Multiprocessor Kernel
Probao sam svašta: Test svakog keksa memorije posebno (MemTest86+ po 3 pass-a), svaki RAM slot sam tesitrao dal radi. Kako je unutra bilo 4x1GB rama, izvadio sam van 2x1GB novih keksova i ostavio staru kombinacju 2x1GB da vidim što će se dešavati. Dva dana sam vrtio samo 2x1gb DDR2 (stariji keksovi, slotovi 1 i 3) i sve je bilo ok, bez ovog problema. Danas sam stavio noviji par 1x2GB u slotove 2 i 4 i problem je počeo. Zatim sam stare stavio u te slotove (da eleminiram problem neispravnog keksa) i opet isto. Vratio sam stare u utore 1 i 3 i radilo je. Zatim sam probao nove u utorima 1 i 3 i opet ništa, da bi potom vratio stare u iste utore pa ni stari više nisu prolazili sliku od gore. Zbilja ovo postaje frustrirajuće! Palio sam i gasio pc u istim intervalima i od 8 paljenja 5x je stalo na ovoj slici, naravno nakon restarta sve radi.
S 2X1 GB poruka je:
"Microsoft (R) Windows (R) Version 6.1 (Build 7600)
2 System Processors [2048 MB Memory] Multiprocessor Kernel
Također u Boot logu nema ničeg jer tada kad restartam taj "session" uopće ne postoji u toj datoteci...Help!