Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.12.2011., 20:20   #1628
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
ESP nisam nikad ni skuzio da radi niti mi je ikad pomogao. Kad na ledenoj cesti stvari krenu lose pomaze samo smirenost a ESP tu nebu puno napravil.
ESP (kao i npr alu felge) postoji u socijala (90%) i pro (<10%) verziji, ESP u S klasi nema veze sa ESPom u fabiji.

A Sad odgovor na gomilu gov***
Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
atmosferski postize max Nm malo ranije
Da, u glavama nekih, fale ti osnovni pojmovi rada MSuI-a.
Citiraj:
Nista ne ukazuje da se atmosferski motor brze trosi, da je opravdano voziti sa 1-2000 rpm-a vise nego li je potrebno, a na istim okretajima se isto trose i isto traju a turbina ce i dalje prva zagrist novcanik.
Neće, manji okretaji = manje trošenje, turbina ako i ode na >150 000km se na gorivu isplatila sigurno.
Citiraj:
Cemu onda podatak kad se razvija max snaga, ako je sve u carobnom momentu?
Cemu opce snaga motora, treba samo onda okretni moment navest i to je to?
Tebi fale osnovni pojmovi, mala lekcija (for dummies verzija):

Snaga motora = Kolko momenta daje * na kolikim okretajima (bitno je kakvi su to konji što izravno ovisi o krivulji momenta iz koje dolaze).

Citiraj:
a ovi u formuli su totalni idioti, mislim stvarno ganjaju te masine na 17-19k rpm a max okretni moment im je vec na 11k rpm, koje budale...
Jedina budala tu si ti, nhf, ali F! nit smije koristit turbo (kao nekad kad su imale po 1500ks) nit smije obujam preć (mislim da je sad na) 2400ccm. Jedina solucija im je dizanje kompresijskog mjera (epsilon) kvalitetom goriva i dizanje max rpm motora.

Citiraj:
ali kad treba izvuci sve iz masine, 2000rpm na kojima je max moment, neces dobiti maximalnu snagu a time ni max ubrzanje ni max brzinu. (a to ti izgleda ne razumijes)
Jedan info iz osnova rada MSuI-a: Max snaga ovisi o RPM-u, u prosjeku automobil radi manje od 1% svog vremena na max snagi, moment je taj koji će od 1500-4500rpm (1-2-3-4-5-6br) ubrzavati auto a ne max snaga na 8000rpm.

I biser bisera za kraj:
Citiraj:
Ne guram, nego objasnjavam da su oba faktora bitna i zato se oba navode. Bas ti grafovi koje je volv stavio ti to pokazuju, masina koja je sklepana tak da se Nm i snaga razvijaju paralelno (njihove tocke su jako blizu konstantno), je brutalna. Dok recimo linkovi koje sam ja stavil prije su primjeri motora di su tocke max Nm i max snage razdvojeni (ni na jednom dijelu nisu paralelne, idealna tocke je tamo di se sjeku) i zato daju puno losije rezultate.
Prijatelju, jel ti brate kužiš da su te dve krivulje (Snaga i moment) na tom grafu na istom papiru samo zbog praktičnosti, to su krivulje koje djele apscisu (x-os ili ti RPM) a ordinata (y-os ili kW vs. Nm) nema veze jedna s drugom i da samo mjerilo odlučuje dali će krivulja momenta doć blizu krivulje snage (ili ju preć). Ovo je tolko osnovno da i ja nisam normalan da ovo idem objašnjavat nekom....u ku*** i internet

@Rasprava T vs. nonT
Mislim da je M odjel iz BMW-a jasno pokazao što misi o ovome kada je odlučio da će novi M modeli dolaziti sa turbom, jednostavno turbo je budučnost i nikakvih ekološko-ekonomsko-praktičnih razloga nema da tome nebude tako

@EDIT za kolegu Clockera
http://craig.backfire.ca/pages/autos/horsepower

Zadnje izmijenjeno od: Uber Gosu. 15.12.2011. u 20:28.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote