prvi simptom se pojavio prije vise od 4 mjeseca kada sam pokusao kopirati musiku s hard diska na kojem se nalazi particija u pitanju, na drugi tvrdi disk od 500gb. pojavio se error koji je rekao nesto u vezi mogucih "bad sectors" i da trebam system check scan disk ili nesto... davno je bilo, ne sjecam se posto sam odgodio to za... drugi put....
na istom disku na kojem je particija u pitanju nalazi se i particija samo za windowse xp od 35gb na kojoj sam uvijek odrzavao vise od 5gb slobodnog prostora
drugi simptom je bio kad je prestao prikazivati menu desnog klika misem odmah kad bih kliknuo, nakon sto se klikne trajalo je dobrih 6-7 sekundi da prikaze meni.
treci je bio kad bi se sam od sebe ugasio i upalio ponovno.
sve je otislo kvragu kada je macka usred noci stala na tipkovnicu i pritisnula tipku "p" sto sam koristio za paljenje kompa da se nemoram saginjat dole, mene je probudila buka kompjutera i samo sam rukom kliknuo otraga na sklopku napajanja i pomislio "suti govno usrano"....
nakon toga cinilo se da mi je rekao zbogom zauvijek.... jer poslje toga vise se nije dao upaliti... krenuo bi, doso bi do listing devices jos prije windowsa i ugasio se, pokusao bi se upaliti ali bi samo uspio tek pokrenuti ventilatore i opet bi se resetirao sam od sebe, par puta je uspio pocet i windowse palit i prikazao bi jednu od ikona na desktopu i cinilo se da ce mu trebati jos dva dana najmanje da prikaze iducu.... pa bih ga onda ja resetirao....
pokusao sam i safemode cak je i tu zakazao, ali je samo stao, valjda, tokom ucitavanja drajvera bez da se resetirao sam od sebe.
dosao sam nekako onda do "last known configuration" opcije i ostavio ga da se ucita kolko god mu treba, napravio system ristore, ali nisam mogao ici do datuma prije 11. mjeseca (?) gdje sam znao da sam sejvao restore....
skuzio sam onda da mi particiju E prikazuje samo kao neformatiranu particiju bez prikazivanja kapaciteta i zauzetog prostora. nadalje tamo sam instalirao sve programe i ni jedan od njih nije mogao bit pokrenut. shortcuti su takodjer svi "aj bok"..... ali windowsi rade, kako tako, i disk je u globalu cini se fine... ali ta particija E...
dakle diagnosticari, lijepo vas molim za vase misljenje.... zanima me kolke su sanse da si povratim te podatke na toj particiji? imam oko 200 gigabajta muzike i.... svacega....
postoje li metode koje bih sam mogao primjeniti za tu svrhu? imam diskova koje mogu koristiti na koje bih to snimio, imam cak jos jedno racunalo koje funkcionira.
ps. napravio sam scan diska sa sofware-om koji se zove active@ partition revocery i nakon skeniranja mogu vidjeti u programu sve foldere i fajlove koji su na particiji, a koje ne mogu u windowsima vidjeti jer mi windows veli da "do you want to formate this drive now"..... neznam jos nis o programu ni o tome kaj sad pa eto sam da velim to
hvala