View Single Post
Staro 13.12.2011., 23:23   #3396
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
evo, malo sam citao i istrazivao po netu, i cini se da ipak ne bi trebao biti problem sa hladjenjem:
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=79184
Estetike radi, mislim da bi se nesto psotiglo, jer bi napajanje islo onda dolje, dok bi gore u cage isli ventovi tako da bi uz hladniji CPU i napajanje bilo hladnije. graficka bi trebala ostati gotovo ista jer je odmaknuta od cpu-a i pasivaca. E sad, za temp maticne necu tvrdti jer to nisam ziher, ali pretpostavljam (na temelju onoga sto su decki napisali na linku) da neke drasticne promjene nece biti. Nista, ostaje mi da nagovorim HALOS-a da to isproba
Hehe, a sad ovisi o dosta faktora..ovi dečki na linku više teoriziraju nego što govore iz prakse..ja sam prvo okrenuo ploču i onda se malo načudio zamjetno višim temperaturama chipseta nego što su prije bile, tada sam se malo bolje informirao i naletio na dosta sličnih slučajeva, nije da mi je komp bio nestabilan ili nešto slično, samo su temp porasle za 8 stupnjeva...naravno hlađenje je u 831 bilo i više nego adekvatno...tako da to nikako nije bio problem..uglavnom samo prati temperature ploče ako ćeš okrećat orijentaciju da ne bi bilo nekih neugodnih iznenađenja, nećeš znat dok ne probaš
skyman je offline   Reply With Quote