View Single Post
Staro 11.12.2011., 09:14   #3367
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
@ Alen & Shaka - odlicno sredjen cable management

U vezi obrnutog ATX-a ili kvazi BTX-a, ne bih rekao da ima neke koristi, osim što bi eventualno izgledalo "fora". Buduci da je sve zajedno okrenuto prema dolje, a graficka kartica prema gore, stvar ne bi bas najbolje funkcionirala, pogotovo ako se na vrhu kucista nalazi ispusni ventilator. Procesoru ce vise manje biti svejedno kako je okrenut, samo eto kazem, graficka bi bila u nezgodnoj poziciji.

Takodjer sto je bitno spomenuti, kod tako okrenutog mbo traya, problem predstavlja napajanje i orijentacija kablova koje izlazi iz njega. Dok je mbo tray okrenut normalno, problema nema, ali dok je tray okrenut naopako, i kablovi dolaze s "naopake strane", pri cemu ne mogu ici uz stranice, nego su u zraku (vjerujem da cete pokopcati sto mislim ako ste razmisljali o tome), sto estetski nije bas najsjajnije rjesenje.

Nije iskljucen ni potencijalni problem prekratkog 4/8-pinskog kabla koji kod nekih napajanja zna biti kraci nego od 24-pinskog kabla koji je najcesce dulji.
Napajanje i kablovi nisu problem, jer stacker ima onaj zadnji pleh koji drzi napajanje isto tako removable ( i moze biti u oba smjera), znaci prilikom montiranja ploce u reverse-ATX okrece se i napajanje, tako da kablovi idu uz maticnu. Ito tako se napajanje moze staviti gore ili dolje (u ovom slucaju bi islo dolje) tako da napajane dobiva svijezi zrak odozdo i baca topli odmah van. CPU isto tako ima hladniji zrak odozdola u onaj vent iza hladnjaka ga puse van. Istina u tom slucaju bi grafa bila u "najlosijem" polozaju no to ne bi bilo tako strasno, grijala bi se samo par stupnjeva vise tako da mislim da bi to bio dobar raspored komponenti. Jos cu razmisliti o tome svemu, najveci problem je moja lijenost da se bacim u takvo sto
alengrosevic je offline   Reply With Quote