sinoć el mehico grande enčilade, iliti u orginalu - enčilade
skombinirao sam par recepata i izvukao ono najbolje iz njih, pa se upustio u avantaru kako slijedi:

- potrebni sastojci + sol i papar koji nije na slici, ono lijevo je 1 x zelena, 1 x crvena paprika i 1 x ljubičasti luk... btw. mercator 8 x 8 free tortilja za 19kn

- na zagrijano ulje kockice belog mesa, sol, čikn začin, chili i smrvljeni suhi ljuti feferon

- kad dobije boju (nekih 10ak minuta sa miješanjem) dodati svježe povrće

- paradajz na kockice i njegova voda, hint: ako trebate podlijevati kasnije rađe nasujte vodu u praznu limenku paradajza i onda sa tim podlijevajte pošto paradajza dobrano ostane u piksi

- 5/10 minuta prije kraja kuruza i crveni grah

- ovak jušno bi trebalo biti pred kraj

- tortilju punite sa ocijeđenom smjesom, pa premaz umaka od jednog plavog vrhnja, malo kečapa i malo majoneze i na vrh ribani sir, ja uzeo gaudu

- na dno malo ulja premazati i onda prekapati sa umakom od glavnog pečenja taman da prekrije dno, naslagati tortilje koje se frču ko palačinke

- premazati sa ostatkom vrhnje-majoneza-kečap umakom

- obilno posuti sirom, ja sam uzeo prek pol kile za cijeli recept

- umak od punjenja preliti po siru i ako je ostalo nadjeva slobodno pobacati uokolo
trtrtrtrtrtrrrtrt!!!
eto šta je ostalo na kraju od 2.5 gladnih ustiju (stara je pojela neke dvije patvorevine od šunke i umaka jer ne ljubi meksičku).
kod serviranja sam zabio na tanjur sa strane svježu kombinaciju zelenih i radića sa dolca + bijeli umak (vrhnje, abc vlasac, majoneza, sol).
ubojstvo... ovo ću ziher ponovo delat.