View Single Post
Staro 09.12.2011., 09:11   #11
esad
Registered User

esad's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Kao Simke i ja sam prošli tjedan imao kamen u trbuhu, tri dana sam se zahebavao sa kompom kojem sam trebao reinstalirat winse ali nakon svake instalacije winsi su se rušili, bsod je prijavljivao hardverski problem a guglanje mali milion mogučih problema.
Promijenio sam sve komponente osim proca i mb i dalje isto. Već sam razmišljao o kupovini nove ploče jer kako da liku velim da mu je ploča neispravna a bila je ok.

Zadnja slamka je bila promijena cd pogona iako je to bio očajnički potez jer kod instalacije winsa sve je prošlo ok. Nevjerovatno ali ta promjena ukazala je da je upravo cd-rom bio kvaka i sve je prošljakalo.

U jednom broju BUG-a pročitao sam osvrt na štetnost elektriciteta koje izbacuje naše tijelo i po pisanju BUGovaca nema potrebe za korištenjem antistatičkih rukavica ili narukvica ( kakvo je vaše mišljenje). Na ebayu sam naručio rukavice ali sam dobio kineski broj. Vidio sam da i ima za kupiti posebne antistatičke penzle za čišćenje komponenti ili je to sve porez na budale?

Simke je stavljao pastu i na chipset pa me zanima da li previše paste koja se razlije po elektroničkim komponentama može štetiti radu računala, dakle da li je pasta u nekoj mjeri i elektro provodljiva. Treba sa povečalom provjeriti kontakte u slotovima od grafe i memorije da nije koji savinut a kod kondezatora treba obratiti pažnju da im je gornja strana potpuno ravna jer nije neispravan kondezator samo onaj koji je pukao.
esad je offline   Reply With Quote