Hardver:
Matična : ABIT AA8XE
Procesor : Intel Pentium 4 na 3 Ghz
Ram : 4 pločice po 512 mb ddr1
Problem:
Nazove me frend i kaže da ima jedan njegov rođo komp koji kada se pokrene
neka igrica počne zavijati kao sirena.Pronjuškam po netu i vidim da se izgleda pregrijava pa se uključi upozorenje za visoku temperaturu.Kažem mu da treba promjeniti pastu na hladnjacima i očistiti hladnjak proca od prašine.
Donese mi komp,upalim ga ,vidim radi,ostavim ga da radi jedno 15 min da bi se pasta zagrijala pa da poskidam hladnjake.Ugasim ga,prvo skinem hladnjak sa proca,pase skoro da i nema,hladnjak pun prašine,očistim ga.Skinem hladnjake sa čipseta,nanesem pastu,zatim to isto ponovim sa grafom.Složim sve nazad.
Palim ga,Windowsi neće da se učitaju.Na samom početku kada se prikaže Win xp komp se smrzne i ni mrdac.Ponovo palim komp,sada imam izbor da uđem u Safe mod u koji komp normalno ulazi,prebacio sam podatke sa diska na prijenosni disk,probam ponovo da starta normalno i neće i neće.
Probam ponovno instalirati Win xp,instalacija se vuče ko krepana mačka.
Uzimam drugi HDD,ista priča,uzimam drugu optiku ,opet neće,mjenjam IDE kabal,opet isto.U biosu idem na učitavanje optimalni postavki i nakon toga
pojavljuje mi se verifying pool data.I to samo stoji.
Narode jel može pomoć,izludi me komp.Ono što je trebala biti obična izmjena paste i čišćenje hladnjaka pretvorilo se u noćnu moru.
Ne moram ni reći kada sam nazvao frenda i rekao mu da ima problema da je rođo rekao da je komp kod mene stigao ok i takav treba naravno da se i vrati.
Ajmo ljudi sa savjetima.Hvala puno.