Citiraj:
Autor Hamm
Pogledao danas: The Way Back. Neloš film ali su mogli komotno složiti film od 3h i ubaciti još detalja. 
|
Slažem se,zanimljiv film. Još zanimljivije je to da je rađen prema istinitom događaju(ako se dobro sjećam!) Svaka čast tim ljudima
Evo i mojih par preporuka - širok spektar pa će se naći ponešto za svakog.
Rise of the Planet of the Apes (2011) - dosta je rečeno o to filmu al evo još moj kratki komentar. Nakon nekih loših kritika (ovdje) skoro sam odgodio gledanje,na sreću nisam i..ugodno iznenađenje! Nema tu nekih pretjeranih SF gađeterija nego je film dosta realno napravljen (ako izuzmemo one genetske pokuse..ali opet tko sam ja da razmatram teoriju/praksu ljudskih/majmunskih gena...).
Spomenut ću jedno od zanimljivih pitanja "nehumanosti" (bar meni je bilo fascinantno!) koje otvara film -što činiti kada kućni ljubimac "nadraste" svoju primitivnu prirodu i počinje težiti ka ljudskim sposobnostima/ponašanju (pa čak i zbog toga postati na neki način opasna prijetnja ljudima)..da li ga i dalje držati pritvorenog..ili pustiti?..
L'appartement (1996)
- ne znam koliko vam je poznat ovaj francuski film, smatrajte ga
o b a v e z n o m preporukom(imho). Ako se smatrate filmofilom,nemojte ga propustiti i uhvatite se u koštac sa ovim pravim osvježenjem "puzzle" od filma.
Nelinearna radnja (sa vremenskim pomacma od po par godina..) sa brojnim preokretima i zapletima i savim nepredvidljivim završetkom,radnja je "multi-layered". Simbioza romanse-drame i misterije, zapleti su nekad toliko "kompleksni" da sam u jednom trenutku bio prisiljen stisnuti pause jer mi mozak nije mogao sve prožvakati

(možda su krivi i kasni noćni sati...il mi je

potopilo previše moždanih stanica..) Tek na drugo gledanje,čovjek primjeti neke trenutke filma (dijelić sekunde ponekad) koje je u prvom gledanju nehotice preskočio a koji su bitni za povezivanje likova i njihovih odnosa. Neću duljiti,this is it
The Devil's Double (2011)
-pridružujem se kolegama koji su preporučili film. Nije ništa spektakularno ali zanimljiva radnja/ambijent,rijetki su filmovi na tu temu i još iz tog "podneblja" itd i odlična gluma D.Coopera.
I još jedna (nebitna) stvar..Ugl, trailer me zapailo a Sarrab napalila

ahahhhahaha
The Next Three Days (2010)
-kriminalistički-drama-romansa
-isplati se pogledati,kraj je opet nepredvidljiv (obožavam takve filmove

) Ukratko, žena i majka Lara završi u zatvoru osuđena ubojstvo,svi dokazi upućuju na to. Kako se film primiće kraju, John -njen muž i sam počinje sve više sumnjati u njenu nevinost a i njeno agresivno ponašanje tome doprinosi. Bez obzira na sve,nakon što mu počnu propadati i zadnje nade da će je uspjeti sudskim putem osloboditi, on kreće u planiranje fascinantnog plana "otmice" iz zatvora...