View Single Post
Staro 03.12.2011., 10:01   #405
Venomgamer
Premium
Moj komp

Venomgamer's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Shamanix Pregled postova
Mislim ipak ulazimo polako u 2012. godinu i quad core je standard, dok je dual core u low end..

kao sto se u proteklih 5 godina nije isplatilo kupovat quad za igre, tako se sada ne isplati kupovat procesor sa HTom za igre i filmove...
O itekako se isplatilo,ja sam svog q6600 uzeo pocetkom 2008 i za dva mjeseca ce napuniti 4 god.
Tada su vi govorili da je to neisplativo a danas se moj proc prodaje za 700 kn a e8400 koji je noviji i nekadasnji must have ide po 500kn i manje..
Q6600 naclockan na 3.4 dovoljan je za prosjecnog gamera i moze iskoristiti gtx460 karticu ovisno o igri...
Jednako tako kad budem prelazio na novu konfu uzet cu i7 2700k a ne i5 jer igre ce sasvim sigurno uskoro iskoristavat 8 jezgara bile one ht jezgre ili fizicke.
I cinjenica je da je e8400 danas zastario proc(imam ga u drugoj konfi na 4ghz) i u svim novijim igrama nemoze prismrdit q6600 pogotovo u bbc2
Dobri stari"neisplativi" q6600 dovoljan je za prosjecnog gamera a ne dual core kojeg je pregazilo vrijeme.
Poanta price je da procesori sa ht-om kako si rekao nikako nisu neisplativa kupnja i mogli bi potrajat( i7 2700 k) i do mozda 4 god....
Venomgamer je offline   Reply With Quote