View Single Post
Staro 02.12.2011., 17:34   #16102
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Bome mi nije palo napamet da idem tam gledat

Meni treba negdje oko 25mm duzina
Fala
Odi u onaj dućan vijaka, kraj Trešnjevačkog placa - Vijci Kranjec. Par kuna ćeš dat, a imaš od 16,18,20 pa na više vijke.
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
E Vuco, moš si za 311 funti krknut Kashimu na Foxa 36
http://www.bikeradar.com/gear/catego...tment-11-45617
kaj ti je to, niš. Kikiriki.
edit: čak ti i puknu nove sealove tj. naprave mini servis. Kad pogledaš, to je samo 200 funti nadoplate u odnosu na servis kod Buhina recimo.
Za 311 funti si kupim novu vilicu. Kaj se nije pričalo da će to koštat 90 funti ? Mislim, pazi, sve je to super, samo kaj se prije pričalo za Fox Open Bath vilice da su ono, ultra osjetljive. Pa je onda došla Kashima, pa su sad vilice 3x osjetljivije (a da ne velim da za shockove govore kako se sad treba tune mijenjati jer su preosjetljivi ? Kakvi su onda tek prije bili pobogu?), a tek kad staviš SKF prašnike, tek si onda dobio minimalno 4x bolji rad vilice na najmanjim neravninama.

Ispada da se prije ovoga Fox vilice nisu uopće micale, da si imao rigida napred.
Citiraj:
Autor Smarty Pregled postova
meni je zapea zaoko RS Sektor air jer ima 130, 140, 150mm hod moze se pumpat i cijenom je relativno jeftin. Koliko san skuzija to je jeftinija verzija Revelationa (koji je top model RS-a do 150mm) koji je dual air.

jel morete priporucit koju vilu do 150mm i recimo mane i prednosti?

btw. gledan vilu do cca 1800kn
Od nove, nema bolje od Sektora. Sektor ima slabiji Motion Control i lošiji rebound od Revelationa. Motion Control još možda i primjetiš da ima neku razliku (kad se podesi floodgate), ali rebound ja osobno nisam osjetio tu prednost dual flowa. Iako, priznajem, ja sam furao 85psi vilicu, dok je preporuka za moju težinu bilo 120psi. A rebound je ovisan o tlaku u vilji.
I naravno, Sektor je 300-400g teži.

Po meni Uturn 150mm sa 20mm osovinom je danas best buy.
Citiraj:
Autor Smarty Pregled postova
kotace svejedno moran minjat tako da bi radije prvo vilu kupija pa cu onda gledat nabe.
obruce bi uzea Mach1 Mad.
Sve super, jeftino ali teško. 750g komad ako se ne varam. No veći problem je što je valjda svaki obruč na spoju kao potrgan. Vele iz DSG-a da je to normalno i da tak svaki izgleda. Meni je draže kad je sve spojeno .
Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
disi vuco sumski prijateljujesi opro bajk?
Ma joj, baš mi danas taj Losjtek nije trebao. Imam 2-3h sad kaj delat na bajku, plus zafleko sam si blatom i trenirku i jaknu. Ko svinjica sam prolazio kroz grad

Ali, isplatilo se jer će sutra tamo kroćiti Sile. S obzirom da ne voli pedaliranje, Lojstek će mu doć ko budali šamar kad bu gurao bicikl. Samo se nadam da neće južina osušiti sve, to ne bi bilo pravedno.

Danas otpeljao Lonjščinu malo za promjenu (Danijel, znaš ti za taj uspon ?), dolje ispod Adolfovca je mokro (orosilo se sa lišća), ali se niš ne ljepi. Od Adolfovca do makadama za Runolist sunce i sve suho i poprilično toplo. Gore od makadama do izvora grozota, pogotovo nakon kamenja. Ovaj put mi se nije mašinica ugušila u blatu jer sam pedalirao u 3. brzini iza, ali mi se pogon zaštopao. Koji fail. Idem napred, mučim se i još svaka 3-4 kruga moram jedan unazad napraviti da mi se ne zaštopa kamenje, lišće, blato među zupčanicima. Otpedalirati se sve da, ali da sam znao da će bit toliko, išao bi po cesti ili preko Runolista.

Spust od Lugarnice do Hunjke, pa onda 20tka Nikova do Njivica i od tamo prvi puta po stazi do pilane. Staza ima najviše korijenja ikada igdje. Ima i finog kamenja plus lišće. Išao sam relativno sporo, no donji dio je fenomenalan (nema toliko lišća pa se i vidi kaj je dolje).
Mada sam više ponosan jer sam uspio bez gledanja u GPS nać Nikovu 20tku.

Na singletracku do Hunjke sreo Danijela u ljetnom izdanju. Ja sam bio zaštičeniji od ličkog medvejda, a onda u kratkome .

Uglavnom, dobra vožnja, ali sad imam kaj delat do jutra. Ali valjda će biti sve spremno do sutra. Mora biti.

Slike za Sileta:
http://imageshack.us/photo/my-images...202141649.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images...202141643.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images...202141633.jpg/

Ovo je nakon što sam malo i protresao i očistio bajk. Zadnja guma nema problema sa gripom. Stvarno me ponekad iznenadi ta prokleta guma za 69kn. Još da ima u 2.25 verziji (a ne samo 2.1), bila bi vrh.