Pozz
Evo da Vas malo upitam u frendovo ime, jer on nije ovdje logiran.
Dakle, problemi su počeli kada je mail-om dobio neku beštiju tipa H5N1, koja mu je praktički dotukla komp... Uz enormno usporenje rada, javljalo je da mu je hard pun bad sektora. Rođo koji se kuži više od nas dvojice ga je temeljito očistio i nakon toga reinstalirao Windoze. Od tada je poršlo cca 2 mjeseca i komp nikako ne radi dobro jer je vidno sporiji nego prije i svako malo se smrzne. U event logu ima dosta error-a i critical-a (100, 300, 301... ne sjećam se sada svih)
Istražujemo, pa smo prema "Programi za testiranje komponenata" ispitali HDD sa HDtune i grafu sa ATItool i oboje rade bez greške (nema bad sektora na hardu)
Sve više sumljamo na matičnu, pa mi recite s kojim od navedenih alata bi najbolje bilo nju istestirati i bi li možda imalo smisla da probamo kombinacije s mojim komponentama jer su približno tu negdje.
Njegova konfa:
MBO: Gigabyte GA-MA785GT-UDH3
CPU: Athlon II x3 440 BOX
RAM: originalno komp kupljen sa 2x2GB Mushkin BlackLine Stiletto PC-12800 ddr3 1600MHz, jedan keks nije radio, pa je zamjenjeno sa 2x2GB samsung 2Rx8 PC3-10600E-09-10-E1 T1033
GPU: XFX ATI Radeon HD5770, 1GB DDR5
HDD: 500GB Seagate, SATA, 7200rpm, 16MB cache
CASE: LC power 7006B, midi, crno, 420ATX, DVD RW LG GH22NS
P.S. Neki dan smo taj Muskhin probali kod mene i ista stvar, Upalim, svi ventovi rade, ali ništa od dizanja sistema... ni matična se ne javi sa svojim bipom. Kad jednog izvadim normalno se upali...
Bilo koja pametna je više nego dobrodošla!
Sry moderatori, ako sam u faulu premjestite, ali nisam se našao u nijednoj već otvorenoj temi... :S