View Single Post
Staro 02.12.2011., 10:41   #723
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Čitaj malo od početka teme za Android, odmah ćeš sve pohvatat, a ne ovakav padobran ulaz
Upravo tako, uz odmah jednu napomenu za killanje aplikacija koje "rade" u pozadini. Kao i svaki moderni OS, Android prekešira aplikacije u RAM. Time postiže brže učitavanje a ne troši ništa više bateriju jer aplikacije samo spavaju u memoriji. Killanje može samo uzrokovati suprotan efekt jer će tu aplikaciju OS ponovno učitati, task manager ubiti, OS učitati... Slobodan RAM je neiskorišten RAM.
Ipak kao što ništa nije savršeno, tako je ponekad potrebno neku loše napisanu aplikaciju ubiti ili još bolje izaći iz nje ako postoji takva opcija.

Za eventualni troubleshooting koristim System Panel, BetterBatteryStats i Battery Monitor Widget. Stvarno se ne sjećam kad sam zadnji put morao ručno ubiti neku aplikaciju. Pravila su ista kao i na desktop OS-u, ako se pazi što se instalira i ne instalira sve i svašta iz sumnjivih izvora sve će radi onako kako je zamišljeno.

FYI, izašao je novi Google Maps 6.0 i modana verzija kojoj radi navigacija. Isprobao sam je i normalno radi. Odakle je skinuti i kako intalirati imate ovdje.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote