View Single Post
Staro 02.12.2011., 09:45   #20
mhadina
Premium
Moj komp

mhadina's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Sama širina kućišta nema direktne veze sa odabirom hladnjaka. Jer nemaju sva kućišta MB tray jednako udaljen od desne strane kućišta...
Hvala na korisnom dodatku, no ovo je općenito, nije direktno tema članka.
Nema direktne veze ali naravno da bi trebalo prije provjeriti specifikacije kućišta i hladnjaka.

Npr. Xigmatek Loki visine 134 mm bi trebao stati u mATX kućište širine 175 mmFractal Design CORE 1000 sa 1 mm razmaka do bočne stranice nakon ugradnje.

Xigmatek Gaia visine 159 mm stala je u naše Thermaltake M9 kućište širine 200 mm kao i Aegir visine 159 mm ali bez ventilacijskog kanala, naravno.

Na žalost, tek je u FAQ odgovoreno da najviši hladnjak koji se može koristiti treba biti visine do 165 mm a sa "ductom" do 100 mm.

Htio sam ukazati da nekim manje iskusnim korisnicima neće biti lako snaći se oko izbora hladnjaka u odnosu na kućište pa je najlakše orjentirati se prema podatku o širini kućišta, jer je isti uvijek dostupan.

Srećom proizvođači kućišta postaju sve svjesniji važnosti informacije o dopuštenoj visini hladnjaka koje je moguće ugraditi pa se i objavljuju u specifikacijama, samo treba malo progooglati prije nabave.

• Ne ponizuj se pred budalom i ne budi pristran pred mogućnicima.
  • Ne budi silovit na jeziku a lijen i mlitav na djelu.
mhadina je offline   Reply With Quote