Nema frke jopis - kuzimo se mi (napokon)

.
Sto se tice cijene amortizer i djelova sve mi je to jasno ali ima tu jos jedna druga stavka, cim vide da je ///M zele te oderad

. Amortizer i jedan i drugi ne pravi BMW nego netko za njih to radi (bio to Sachs, Monroe ili netko deseti). Slicna stvar bi bila paralela s grafickim karticama, Nvidia Quadro i Nvidia GeForce (gamerska) sa istim chipom i vecinom djelova a Quadro skuplji 5x puta

. BTW ne zelim reci da su amortizer za M i 2.0D isti jer naravno nisu ali ima slucajeva gdje jesu pa opet razlicita cijena.
Znao sam u par navrata narucivat djelove sasije (razne plastikice, sarafe, kopce, poklopce... i slicno) i kad kazes da je za BMW 3.0 motor zna biti skuplje nego za 2.0 a u biti je isti dio sa drugim kataloskim brojem. U takvim situacijama odem na realoem i provjerim od kojeg jos modela pashe i samo dodjes sa kataloskim brojem i prodjes 30-40% jeftinije za isti dio

. Znas vjerojatno i sam da VAG grupa djeli hrpu djelova a opet za Audi su obicno skuplji nego za Skodu i slicno. jendnstavno nas "deru" di stignu i kako hoce jer racunaju ako imas skuplji auto platit ce si skuplje djelove (kod VWa u servisu sam cak vidio da ni radni sat mehanicara nije iste cijene zavisno od modela/cijene samog auta

).