Da se pohvalim kako sam nakon vise od 20-tak godina tugovanja, ponovo nasao jednu od najotkacenijih komedija iz osamdestih. Znam da epitet zvuci subjektivno, ali tko je god gledao ili se sjeca, zna da se moze donekle mjeriti i sa nedodirljivim Fr komedijama iz tog vremena. Posebno Claude Zidi ostvarenjima, koji su vrhunac kreativnog debilizma osamdesetih.
Film je u Yugi bio naslovljen kao Tupavi Detektivi. Radnih naslova je bilo nekoliko, ali ovaj je bio glavni :
Detective School Dropouts (1986)
Trailer filma
Film je naravno stvorila, a tko drugi nego kraljevi B hitova :
Cannon grupa
Nakon sto su propali, jedini film koji nikad nije otisao ni u jedan izdavacki katalog, a TV ga takodjer nije mogla prikazati. Fanovi filma su se tome zgrozavali, dok se nije pojavio jedino kao ITA izdanje. No, bez titlova, iskljucivo njihova verzija. Postojao je Ruski Torrent tog Ripa, ali uz njihovu predivnu govornu sinhronizaciju
Sansa da bi se ikad mogao pojaviti na DVD-u je bila ravna nuli. I nekim cudom, 200 komada je izlistano za US trziste. No tih 200 komada ima i posebnost koju mozete vidjeti na slikama dole. Ono sto je krasilo Golana i Globusa je naglasak na lokacije! Toliko su prezirali kulise da su novce doslovno gorili za odlazak na autenticne lokacije. Skoro kao pokojni Broccoli. Ako treba u Rim za jednu jedinu scenu - idemo u Rim!
Tisak prednje strane je savrseno industrijski :
no onda dodje spoznaja (jasno naznaceno na kutiji, ali i kad sam narucivao) da je druga strana zapravo obicni DVD-R :
Kuca koja je duplicirala (pitao zbog znatizelje) mora takodjer na dvije strane platiti prava glavonjama i jednostavno im se ovako vise isplatilo. Ako je suditi prema reakcijama, siguran sam da ce ih jos 10 puta umnozavati najmanje.
Siguran sam da se barem troje ljudi sjeca ove urnebesne komedije?