Ja sam imao TP-Link WN822N, Airlive 1600 USB i 2000PCI i sad imam Airlive X.USB-3 (koji je tebi izvan buđeta). X.USB-3 je najbolji po brzini prijenosa, a skoro i po signalu. Kaci se na 5GHz i 2.4GHz, duple antene...
Ipak po mom misljenju i za ono sto ti treba, 1600USB je bolji. S time na 1600USB sam imao 8dBi i 10dBi antene i moram priznat da skoro nista bolji signal. Originalna antena je 5 dBi, prilicno kvalitetna i dobro odraduje svoj posao. Najbolje da ili ne kupis antenu ili ako imas nekog da posudis i isprobas prije kupnje. Ustedis 80kn na anteni ako nece biti potrebna.
Uz 1600 sam imao dobra iskustva i sa WN822N. Stabilna i brza sa nesto sitno slabijim signalom nego 1600USB.
2000PCI sam imao mozda jednom u racunalu, no promijenio sam bar 10 komada wf511, a to su iste kartice. Nikad nikakvih problema sa njima. Primanje signala je ok.
Uz to pazi na izvor struje. Ja sam takodjer spajao preko 5m i 3m kabla. Recimo WN822N mi nije radila kad je bila spojena preko 5m kabla. Obavezno neki "bolji" kabel i obavezno da je ustekan odostraga u plocu ili najbolje u USB hub sa vlastitim napajanjem.