Evo da se i ja javim. Pisao sam već da će mi T-Com, odnosno njihovi kooperanti, zbog čestog pucanja linije provući novi kabel "s druge strane kuće" od razvodnog ormara i da će tad bit ok, al nisu baš promjenili svih 400 metri kako je bilo rečeno nego su stavili novi kabel nekih 300 metri i tamo se nakačili na stari

Uglavnom, linija ne puca sad i OK je, ali je brzina max 2.8 Mbps za dole i za MaxTV i dalje nema šanse. Upada mi u oko da svi imate ADSL2+, dok meni piše ovo:
ADSL Line
Status: Cable connected
Line mode: G.DMT.BIS
Maximum line rate: 8180 kbps (downstream) / 1228 kbps (upstream)
Noise margin: 13.1 dB (downstream) / 29.6 dB (upstream)
Line attenuation: 35.3 dB (downstream) / 22 dB (upstream)
Output power: 7.1 dBm (downstream) / 12.8 dBm (upstream)
Da li taj Line mode može ovisiti o centrali? U modemu je postavljeno da je line mode adsl2+, ali to ne utječe očito na ovo. Navodno tu u Samoboru sele naše brojeve sa "stare" centrale u centru na "novu, koja je skroz optička" na periferiji i koja mi je sigurno 1km bliža od stare (~3km naprema ~2km) i da treba pričekati...e sad koliko to niko ne zna

.
Čovjek koji je radio je pričao nešto da ne mogu brže od ovog (2.8Mbps) jer onda počinje neko veliko gušenje (?!) i da je to to od brzine, iako modem pokazuje oko 8000 za down i ovako na prvu djeluje parica OK. Ima li netko iskustva s ovim?
Ne znam čemu T-Comu trebaju kooperanti u izvođenju ovakvih radova. Do sad uvijek su dolazili njihovi tehničari i sve je uvijek bilo sređeno, čak je i na "staroj" liniji uvijek bila brzina oko 4Mbps, koliko i plaćam. Ovi štede na svemu i svačemu, evo na primjer nije im se valjda dalo krimpati novi RJ11 konektor pa su iskoristili starog, ocvikali žicu na par cm od konektora i svezali žice sa novima iz patch kabla, malo izolirke i super

Sad ja moram kupovat kliješta za krimpanje i to popravljat da to zgleda nečem, ccc