View Single Post
Staro 23.11.2011., 20:10   #18
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Deamon101 Pregled postova

Dal je ovo apsolutno točno?...može li jedna pločica biti ispravna druga ne?

Maloprije sam imao situaciju gdje je frend donio komp jer se nije htio boot-at.Prvo sam pomislio na memoriju..i kad sam obadvije premjestio umjesto u plave na bijele slotove komp je proradio..jedino me kopka jer mi se čini da sam vidio 2x2gb na pločici da piše jednoj, a komp očitava samo 2gb.Frend nema pojma kolko ima memorije..sad je već kasno...uglavnom proradilo je.

Ak na pločici piše 2x2gb, a dvije su pločice kolko je to rama?
Ne, nije apsolutno točno, zapravo ne znam zašto sam se tako izrazio, tok misli mi je bio drugačiji: ne možeš ti imati neispravan ram u kompu u konfiguraciji 3x2GB, a da sustav očitava samo 2x2GB jer je u tom slučaju memorijska pločica koja je neispravna uzrokovala bi grešku i pojavio bi se memory error pri memory checku pri samom pokretanju BIOSa.

U njegovom slučaju očitavao je svih 6GB ali je usable bilo 4GB, tako da je problem negdje drugdje, ja bih rekao na relaciji windowsi-driveri za ploču, ili winsi nisu dobro sjeli. No svašta je moguće.

Nadam se da sam se sad jasnije izrazio.

--

Ako piše 2x2GB na jednoj, a kupljene su obje pločice kako KIT u istom pakiranju, onda je to normalno i taj jedan keksić ima 2GB, drugi isto tako 2. To je zapravo samo oznaka proizvoda.