View Single Post
Staro 22.11.2011., 16:34   #10
MiranL
Premium

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ako si ram provjerio MemTestom, a jesi i sve je bilo ok, na koji način misliš realizirati reklamaciju na njega? Ustanoviti će da je sve ok i naplatiti ti lažnu reklamaciju od nekih 150-200kn. Tebi je problem u ploči, a ne ramu.
Zvao sam njih, rekao da je memtest bio u redu, oni su mi svejedno rekli da dođem da je vjerovatno spržena jedna ram pločica. uz to ću uzeti još 4 gige od njih tako da mi neće moč naplatiti lažnu reklamaciju. Nego to sam pitao, dali se isplati uzimat rama poviše 6 giga?

Citiraj:
Autor danijel_b Pregled postova
Pozz,

Ja sam imao isti problem kao ti. Dakle, kod mene je problem takodjer bio s rucnim podesavanjem brzine rama koji je kod tebe vidim stavljen na 1600MHz Cl9. Hajde stavi sve postavke rama na AUTO i vidit ces da ce ti sigurno ocitati sve u win7.
Razlog?
Kad stavljas brzine rama koje su vise od nazivno podrzanih od strane memorijskog kontrolera moras odmah podesiti i QPI/Vtt napon, citaj podizati dok ti ne prepozna sve, s tim da nakon toga slijedi testiranje prime95 i Linx da vidis jeli stabilan setup, ako nije, dizi jos. Ako je tvoj Cors 1.65V, QPI/Vtt napon ti treba biti od 1.25-1.3V otprilike, kao sto rekoh treba testirati.
Meni je samo tako htio prepoznati 4x2GB 1600MHz memorije koja je bila 1.65V.

Pogledaj i ovo, to je cest problem kod s1366 i Lynnfield arhitekture
Sve sam stavio na auto, restartirao i opet sve isto piše...6gb- 4 usable To vjerovatno onda govori da je spržena??
Hvala svejedno!!

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.11.2011. u 19:57. Razlog: spajanje postova
MiranL je offline   Reply With Quote