Citiraj:
Originally posted by SYpha
nadm se da ovo poblize objasnjava situaciju ako ne samo reci
Bios je trenutno na verziji 1006, a prije je bio na prvoj verziji. Nakon drugog otkazivanja Maxstora od 160 sa 8 mega cesa sam mislio da bi to koregiralo neke stvari, i tako je i bilo ali nije koregiralo to konstantno odlazenje diska, sada ima drugi disk istih karakteristika od Seagata,
Napajanje neznam cije je ali ima 420 W i doslo je sa kucistem
Graficka je x600 pro sa 256 Mb Rama od Saphira (nadam se da sam dobro napisao)
procesor je LGA na 3 gige
i jedino jos ima combo drive od LG-a
tako da sumnjam da je napajanje.
Cijeli komp je bio na servisu u VE-milu gdje je i kupljen disk, iako su svi djelovi kupljeni na raznim mjestima frend je inzistirao da ga tamo testiraju, medjutim oni su samo zamjenili disk i to je to olfo sve radi. Problem je sto nakon duzeg vremena dolazi do krepavanja diska i to se nemoze skuziti u tjedan dana testiranja cak da cijelo vrijeme na jemu rade.
Prvi simptomi su sto dolazi do plavog screna pri startanju kompa gdje olfo pokusava vratiti neke podatke koji su se zagubili, tako to ide par dana a onda otkazuju programi pa onda i sami vindovsi (primjerice pri dizanju task manegera dobijem samo neke djelove standardnog prozora) i na koncu se komp vise neda upaliti, dolazi do dizanja windowsa i tako do beskonacnosti. Kada skeniram disk powermaxsom sto je licensirani softwer od Maxstora onda svaki puta javlja da je disk banana i to je to.
To sa krepavanjem diska je najteza stvar ali nazalost nije ni jedina.
Probao sam sa skidanjem novog softvera i drivera sa sasusove sranice i skino sam sve sta imaju medjutim to bas i nije pomogle, imaju malo zeznutu stranicu za skidanje tih stvari cesto se dogodi da skinem nekaj deseto kaj nimalo nelici na softver koji sam trazio a kamoli da radi.
Ta maticna i kuciste su kupljeni u infogami i neznam vise sto da radim sa tim kompom. Jer nakon seste promjene diska neznam kaj ce nam reci tamo u Ve-milu. Najgore je to sto je jos jedan frend uzeo slicnu konfiguraciju i istu plocu i kuciste i ima istih problema.
Ako hoces mogu probati napisati sve podatke o kompu i to detaljno ali bi se zato trebao zaletiti do tog frenda kome sam to radio. Inace ja slazem i popravljam kompove ljudima ali na ovako nesto jos nisam naletio. Stvarno vise neznam sto da radim
|
Da podjelimo podatke s ostatkom ekipe...
I dalje je pitanje koje je to 420W PSU.
Meni je glupo kada netko uzima zvijer od stroja, i onda u njega stavi LG.
Sto se tice "istestirano iu Ve-Milu", tome ne vjerujem niti koliko je crno pod noktom. Osobno sam imao na servisu jedan LGA 3.0 stroj 10 dana (vrtio se 8/5) prije nego sam otkrio sto radi probleme. Cijela i915/i925 platforma je na rubu incidenta, jer je previse detalja prenapregnuto. Same ploce u kombinaciji s procesorom gutaju znacajno vise nego i865/i875 platforme, tako da je za njih potrebno minimalno 350W, ali krajnje kvalitetnih. Ako je onh 420W MS, Codegen, JNC ili neko tako "zvucno" ime, onda nema puno pomoci.
... ostalo sutra, kada se naspavam...