(DAN 1.)
Petak, oboje smo na godisnjem, pa je sve ledjero, ne zuri nam se, zaobilazimo sve cestarine i na Pohorje stizemo u poslijepodnevnim satima.
Taman imamo vremena za jednu, nazovimo to, orijentacionu voznjicu kako bi znali gdje smo dosli i gdje koja staza pocinje - sutradan se pokazalo da nije u potpunosti ispunila svoju svrhu.
Izvozeno turistickih 11km.
(DAN 2.)
Subota, dan za glavnu voznju. Ruta: Bolfenk (gondola) - Rogla (Koca na Pesku) - Bolfenk.
Plan je bio da to izvozimo po Pohorskoj kolesarskoj transverzali (
PT na karti), ali nismo

, iako smo u pocetku bili uvjereni da smo na ruti, oko trecine nam je bilo jasno da smo fulali. A fulali smo zato jer smo slijedili jedan kazipot slovenskih biciklista koji su vozili neku svoju varijantu transverzale, koja naravno ide sto vise po singlicama.
I tako smo mi startali planinarskom stazom br. 1, u pocetku je to siroki makadam, a prije Areha postaje staza za skijasko trcanje, da bi poslije bijele ceste nakon Areha polako prelazio u singlicu koja je poprilicno tehnicki zahtijevna, kao stvorena za FS bajk - strmo, grbavo, pokriveno liscem, a ispod kamencine (ima svega, osim ljudi he, he). Meni fora, a cura je to pregurala, iako je dobar dio prije toga odpedalirala i ugodno me iznenadila jer do sada teze od Bidroveckog makadama nije vozila.
Od Sumika do Koce na Pesku nastavljamo Pohorskom transverzalom. Na Pesku pauziramo 1h i uzivamo u vrhunskoj klopi. Povratak po cistoj PT-i.
Gore je fantasticno vrijeme (sva tri dana), sunce, vedro bez oblacka, prekrasne sume i priroda, prosli smo pored niza potocica.
Prasuma Sumik, strogo zasticeni sumski rezervat, bajkovito mjesto gdje se slijeva nekoliko potocica, s dva slapa (koja nisamo imali vremena obici), i znatno nizom temperaturom (koju smo osjetili).
Izvozeno bajkerskih 62km.
(DAN 3.)
Nedjelja. Tajci odmara

, a ja u zoru krecem niz bajk park. Maglustina u nizim sferama je ogromna. Kod adrenalinskog parka skrecem lijevo i nastavljam makadamom do podnozja.
Opet se nisam drzao plana pa sam uspon zapoceo krivom (duzom) stranom bic. staze (to je tak kad mi se ne da konzultirati kartu). Tu pak nije nista oznaceno a hrpetina je skretanja. Naravno da sam u brdima i selima zaflaksao i skrenuo u nedodziju. Nastavak voznje slobodno se moze nazvati "istrazimo Pohorje"

, fino sam se izmorio i kad sam napokon odlucio da prvom planinarskom stazom na koju naidjem krenem uzbrdo, naidje SLO planinar i uputi me na pravi put. 20ak min. smo se druzili zajedno i penjali/gurali bajk po Šumljakovoj poti, da bi zadnjih 10ak min. ispedlao po bic. stazi.
Nakon tusiranja i pakiranja cura se spusta autom a ja beciklinom - koristim situaciju.
Ono moje bauljanje sumom rezultiralo je promjenom plana spusta, umjesto bajk parkom, spustam se Sumljakovom poti u cijeloj duzini i dalje cestom do mjesta Razvanje.
Posto mi se zblesirao mob i obrisao GPS track mojeg istrazivackog pohoda, umjesto da vrsni dio izvozim po parku morao sam se drzati desne strane skijalista kako u magli ne bi fulao ulazak na planinarsku stazu.
Izvozeno avanturistickih 27km
Sveukupno u tri dana, okruglih 100km.
Slike za sva tri dana:
https://picasaweb.google.com/0Slavek...3DanaPoPohorju
GPS track 2. dana:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=vgvltzvjowusidpd
Video spusta po Sumljakovoj poti (3. dan):
http://youtu.be/9EHA0x6iJtk
p.s.
Kamera je bila pricvrscena na volan, a to nije bas najsretnije rjesenje.
Sto je tu je, malo bu slika nemirna...ubuduce nosim i drugu kacigu s mountom za GoPro.