Slažem se da je i3 2xxx jako dobra nabavka za te novce...imao sam priliku igrat se s jednim 2100 par dana...ekipa očito zaboravlja da se 955 može klokat samo s aftermarket hlađenjem i dobrom pločom da bi došao na razinu i3 (ovdje naravno govorim o gamingu, o tome je riječ), a čak taj proc ne bi ostavio ni na stocku s box hlađenjem (velike temperature, ona zujalica od box hlađenja itd)...ovo sve govorim iz prve ruke jer i sam imam 955, al imate i dosta iskustava drugih ljudi...tako da onda 955 izlazi iz cjenovnog ranga i3 i smanjuje se omjer uloženo/dobiveno u odnosu na i3...dok su na i3 sa onim komadićem lima, zvan box cooler, potrošnja i temperature smiješno niski, a i buka koju proizvodi cooler hladeći taj proc je isto zanemariva...i to sve na asrock h61vm-s, znači jednoj od najjeftinijih 1155 ploča...tako da u toj kategoriji definitivno i3 predstavlja best buy za gaming...inače slagao sam taj komp za frenda, i bio sam malo skeptičan pri izabiru tog proca, al nakon par dana igranja ne bi se ustručio sad ga kod sebe ugradit u komp umjesto 955 da mi neš bude s kompom

..a i uzmite u obzir da je phenom 2 x4 već podosta stara arhitektura tako da oni argumenti o 4 fizičke jezgre neće značit puno kroz idućih par godina..i glupo je gledat broj fizičkih jezgara kao argument za dugovječnost, inače bi mogli malo svi uštedit i uzet q6600 u odnosu na phenoma...arhitektura je važna i i3 u odnosu na phenom 2 x4 je najbolji pokazatelj za to