View Single Post
Staro 20.11.2011., 20:01   #237
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ovako, nabavio sam jeftino 5970 Sapphirku, maknuo staru 5770 , reinstaliro widowse i sve ok, barem dok se nepokrenu igre, no prvo da kazem malo o 3d markovima i napajanju.
Napajanje je cors hx 520w i kalkulator je bio tocan tj, napajanje ima dovoljno snage da napaja ovu grafu. Cak sam pokrenuo i furmark na 20 minuta (iako znam da je napajanje na limitu) grafa se zagrije na 96 stupnjeva , no napajanje sve to drzi i sto se toga tice prezadovoljan sam.
Dalje sam instalirao sve 3d markove i neke druge benchmarke malo da vidim napredak. I napredak je golem u odonosu na 5770.
Ali problem su mi igre, evo prva na redu f1 2011. Start utrke, australia, zadnji u poretku i FPS je oko 29!! Obidjem ih sve i naraste na 35-45, kako gdje.
Ovakve frejmove sam imao i sa 5770 , dakle napredak je NULA. Prosto nevjerovatno. Instaliram BC3 i nakon 5og pokusaja uspjevam uci u igru. Teksture se lome a performanse su kao sa crossfire 5770 (setup kojega sam imao jedno vrijeme). Hm, ako su performanse slicne moja sumnja je ta da mi obje jezgre nerade ? u BC2 imam IDENTICAN framerate kao sa CF 5770, opet razocaranje...
Znam da mi je procesor preslab za ovu grafu, zato sam ga i podigo na 4.0
Razlika izmedju 3500 mhz i 4000 mhz je u 2000 3dmarksa 2006 sto dovoljno govori koliko jaci (4core9 procesor) ova grafa zeli, no svejedno je nevjerovatno da imam identican fps u F1 kao sa samo jednom 5770. E to mi je precudno.
Imam jos pitanja ali o tome poslije , volio bih da prokomentirate malo ovo do sada . Hvala