View Single Post
Staro 20.11.2011., 12:33   #2653
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
asus je cesto znao biti FSP grupe, dakle unutra je fortron. i aopen je isto tako FSP, imao sam ih par komada, dobar stari pouzdani forton.
da li ima novih asusa, to ne znam, niti kakvi su. ali uz danasnju ponudu ne znam koliko i njih treba gledati, prije si bio osuden na svega par kvalitetnih/kvalitetnijih proizvodaca, barem sto se tice odnosa omjer/ulozeno.

dalje, chieftec je i dalje ok, no IMHO poprilicno ga gazi konkurencija. prvenstveno spomenuti LC, ali i xilence, cak je i ms uzeo jednog fortrona i dobro napajanje za ~200 kuna (pise 500W mislim, zapravo je unutra fortron 400W, ali svejedno dobro napajanje).

dok drito usporedbe ovog 420W LCa i chiefa, LC taj dolazi s kucistima i zajedno kosta 250-300 kuna oboje. samo napajanje je oko 140-150 kuna i nije nista posebno, citaj - za uredske kompove bez vecih potrosaca i potreba. ono sto zaista vrijedi od LCa je GP3 serija, 460 i 560W. ali kao sto se i pretpostavlja, njihova cijena je 300 i vise kuna, pa ono, ipak postoji razlike izmedu ovih uredskih i kvalitenijih LC napajanja.

sta jos..... da, chieftec je i dalje dobar, no mozda ne toliko kao prije par godina. jer kako rekoh, konkurencija se pojavila, a i posljednje serije se nisu pokazale kao best buy (i PCE ih je testirao, mislim da im je poprilicna zamjerka losa (za danasnje pojmove) efikasnost, naravno usporedno s konkurencijom s cijenom), ali i znaju bili malo bucniji. ja npr sam imao starijeg chiefa takoder (400W), sve super s njim je bilo i prodao ga bez problema, no znalo se cuti zujkanje i ventilator ponekad. nitko ne garantira da se nece cuti to u bilo kojem drugom napajanju, samo kazem, za cvrcanje..........

ali generalno sto se tice novih i nista extra napajanja, LC ja ljudima preporucujem, bas ovog 420W (ali s 12cm ventilatorom). uzeo sam ih ljudima, sve sljaka uredno vec neko vrijeme, cak i s npr X2 AMDom i 1950GT, niti padaju naponi niti se grije, zasada ok.
u svakom slucaju definitivno LC, jer ljudi najcesce i uzimaju sto jeftinije (a da radi, jel), u kante koje je vrijeme vec poprilicno nagrizlo. znas i sam o cemu pricam, po cemu je njemu ono od 300 kuna bolje od ovoga od 150 kuna........... ne isplati se uvjeravati niti razglabati koja je razlika .

Burko je offline   Reply With Quote