Ja bih prvo svakako prvo softverski (everest, aida) provjerio temperature chipseta na maticnoj i sve ostale temperature za cpu i grafu. Meni moja gigabytica ga-ma770-ds3 pokazuje 43-44C (u idleu) za temperaturu chipseta, a hladnjaci na njoj su indentični kao i tvoji (kolko vidim na toj mracnoj slici) i ništa direkt ne piri po njima tako da sumnjam da oni ne rade svoj posao kod tebe. Ako su kod tebe ipak veće temp promjeni pastu na tim hladnjacima, ako ne pomaže onda probaj kao na ovoj slici nekako metit 120mm vent da ti piri direkt po chipsetu i jedan na stražnju stranu kučišta da izvlači topli zrak...Te od 120mm kupis da imaju niske okretaje i neces ih ni cuti a radit ce svoj posao...Ja bih to napravio kao na slici.
SLIKA
Što se tiće rama ja sam također doživio da je memorija neispravna i to sa nekoliko passova sa bootabilnim memtestom bez greške... Odnjeo na garanciju i potvrdili neispravan ram (ne znam kako servis to provjeri?) Moj savjet je da ostaviš sva četiri keksa u kompu i preko noći ostaviš da vrti taj
bootabilni memtest još jednom, a ne onaj iz winsa...Kad prođe nekoliko pass-ova bez errora onda možeš reć da si malo sigurniji da nije memorija.
I još pošto je friška instalacija svega probao bi instalirati još poneku zahtjevniju igru da vidim dešava li se i dalje u svim igrama isto...Jer na netu ima podosta tutorijala vezanih upravo za Witcher 2 errore...
I probaj underclockat graficku, spusti tih par mhz dolje i mozda pomogne kao što je netko rekao...
Sry ako sam dasadan i ako samnekoliko stvari ponovio ali smatram da je potrebno da se sve eliminira pa da na kraju budes siguran da je ostala samo ploca...