View Single Post
Staro 17.11.2011., 10:35   #2
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Mr.Black Pregled postova
Zanima me kakva je procedura sa najmom web prostora i domena. Naime, htel bi proširiti djelatnost i u tome smjeru. Dal' bi trebao zakupiti neki sever kod "veleprodajnih" dobavljača, izgraditi sam svoj server, gdje ga prijaviti, koja je procedura sa domenama? Bitna stavka mi je da ja mogu administrirati server (otvarati korsničke račune,upravljati njima,pružati korisnicima podršku ako dođe do problema), te da korisnici (klijenti) mogu pristupiti njemu, sami si otvarati mailove, back-up, sql,...Isto tako me zanima u vezi domena.
Mislim da je najjeftinije i najmanje zajebancije kupovati godisnji hosting, vec za 100-200 kn godisnje ima odlicnih malih paketa.

Ispunis prijavnicu (u kojoj navedes domenu koju zelis), za firme i obrtnike su .hr domene besplatne ali u vecini slucajeva moraju imati u imenu naziv firme + nesto vezano za djelatnost (npr www.nemammultimetar-elektronika.hr) ili ime vlasnika (www.nemammultimetar-jaca.hr). (te uvjete propisuje carnet i ako krivo navedes, moze se samo to ispraviti bez dodatnih troskova ali ima malo zafrkancije). (procitati clanke zakona vezane uz domene na carnetovim stranicama da bi se izbjegle greske i neugodnosti)

Kad popunis prijavnicu i platis hosting, firma kod koje si uzeo hosting sama predaje carnetu papire i trazi realizaciju tvoje domene. Ako je sve u redu nakon par dana dobivas domenu i hosting sa svim podacima potrebnim za upravljanje uslugama u sklopu paketa.

P.S. (nije reklama vec preporuka) za Pondi.hr zbog dobrih iskustava s njima i odlicnim odnosom prema klijentima

EDIT: joj, krivo skuzih, sorry

Zadnje izmijenjeno od: Overclock. 17.11.2011. u 11:06.
Overclock je offline   Reply With Quote