View Single Post
Staro 15.11.2011., 23:16   #4
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Čuj njega, on nebi wiki link.

Kakav uvod

Citiraj:
Nije ti palo na pamet da se takav info namjerno skriva.
Ne, jer od PCE-a nista ne moze i smije biti skriveno

"Skriveni" info, ne sumnjam, moze svatko generacijski prateci objasniti i povezati. Takvih foruma ima, samo, ja pratim PCE, a za druge IT trenutno nemam volje. Dopustimo kad odlezi tema i svi je procitaju, da se mozda pojave i neki drugi linkovi ili osvrti.

Citiraj:
Isto ću zaljepit link: http://en.wikipedia.org/wiki/Compari...ocessing_units
pri dnu su profi / workstation grafe, na listi ima izdanih ove godine, usporedi gl. čip pa dalje.
Hvala. Ajde, ovaj mi je wiki cak i izmakao dosadasnjem radaru. Dobar putokaz i vidim datumski dobro pokriven. Ali, nadam se nekoj "slikovnica" verziji koju ocrtase etuzijasti, ili ce ocrtati neki dovitljivac dobre volje.

Citiraj:
Šta se tiće hlađenja / hladnjaka / rupa za montažu, dok ne raskopaš konkretnu karticu i uzmeš mjere nećeš ništa znati. Tek onda bi mogao tražit drugo / bolje hlađenje.
Dobro i to je jasno. Ali, veseli me vidjeti jedan graficki pregled spomenutih modela uz bracu im Radeone.

Eto vidis, na pravom smo putu!

Hvala CCCP

Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Da, za hlađenje se može samo pretpostaviti da koriste isti PCB kao (po čipu) usporedni Radeon modeli, ali hlađenja su često drugačije izvedena. Npr. V5800 je single-slot hlađenje, a usporedna, refernetna Radeon 5750/5770 je dual-slot.

Uspoređujući čipove to bi bilo ovako nešto:
Visage je offline   Reply With Quote