15.11.2011., 17:00
|
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Autor Roberto
Može, naravno
Vidio sam sliku, lijepo izgledaju papričice
Meni je stigao dio sjemenja, za probu bi već posadio par komada i probao uzgojiti doma uz prozor prek zime. Kolko vode/sunca/topline im treba?
|
Nemoj sad, rano je. Moja paprika je posijana ( više sjemenki ) u teglicu početkom ožujka. Kad mlade biljčice porastu 10 cm, presadiš u veću teglu na razmak od 3 cm x 3 cm ( najbolje su one duge plastične koje se mogu objesiti na balkonsku ogradu ). Tek početkom svibnja, kad prođe frka s mrazom, možeš ih presaditi na stalno mjesto u vrt na razmak 30 x 30 cm. Ako imaš mogućnost postaviti mali plastenik/tunel, mogu iću u vrt desetak dana ranije. Paprike općenito traže dosta sunca i topline a Bonnet ne traži odveć zalijevanja kao npr. domaća babura. U jesen, polovicom rujna, možeš odabrati koji lijepo razvijeni primjerak i sa dovoljnom količinom zemlje oko korijena, presaditi u okruglu teglu pa s njom na prozor. Bonnet spada u porodicu Capsicum chinense tj,. ona je u naravnom staništu višegodišnja biljka tako da se nadam da će moja prezimiti bez većih gubitaka lišća i vratiti se u vrt u svibnju.
|
|