Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 12.11.2011., 22:43   #23602
Ammy
Registered User

Ammy's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Daj recept, lijepo izgleda a kefira imam dovoljno.
Danas za ručak su bile dinstane puzice na luku sa jajima !
0,5 kg brašna
2,5 dkg omekšalog maslaca
1 suhi kvasac
sol (e sad to je oko 1 dkg, imam one male male žličice iz birca, to mi je mjera, stavim 3 takve)
malo secera
3 - 3,5 dcl kefira
malo mlijeka za premazat kruh

Malo zagrijati kefir, pa u njemu otopiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Pustiti da se digne, pa umješati u brašno i dodati maslac. Zamjesiti tijesto, ostaviti na toplom oko 30 min da naraste. Izvaditi malo premjsiti, ostaviti da malo odmori i napraviti štrucu. U pleh staviti papir za pečenje pa prebaciti kruh, tek sad upaliti pečnicu na 200 C. Kruh zarezati oštrim nožem, premazati mlijekom i staviti peći oko 30 - 40 minuta. I to je to.

Ja nisam imala dosta kefira pa mi je tijesto bilo malo tvrđe. Inače ovo je originalni recept ali sam ja tu neke korake napravila po nekoj svojoj logici

Danas me susjeda tražila recept za one kiflice, i kak sam se ja tek probudila a njoj se žurilo,napisala joj ja recept ali umjesto 20 g sam napisala 200 g soli. I kak ona inače ne radi takve stvari jadna je stavila 200 g soli na kilu brašna. Pa reko kaj ti nije bilo čuno, veli je malo ali valjda ti znam, pa ipak je tvoj recept i radila si ih već x puta Pa da se iskupim, napravila sam kiflice iskupljenja. Dio je prazan, a dio je sir grabancijaš pomješan sa običnim sirnim namazom.
Pohrani.com Pohrani.com
Ammy je offline   Reply With Quote