Citiraj:
Autor Dottore
@gnomisa
Katana 3 je solidna ali kad dode pod opterecenja ( spominjao si 100 stupnjeva pri 3,3Ghz pa si editirao post )onda podbacuje.
Problema moze biti svasta. Zaokupila prasina, slab protok u kucistu, stara pasta. Nece ti puno pomoci special edition pasta. Pasta od AC moze skinuti cca 5 do 8 stupnja bolje nego Spire.
Prvo procisti hladnjak, kuciste i zamjeni pastu. Ako ne skida jos bolje, vrijeme je na promjenu hladnjaka i to ovisi o tvom novacniku.
|
Editirao sam baš zato jer sam se sjetio da nisam očistio kučište "već" 4 mjeseca....nevjerojatno koliko je prašine bilo

....nažalost nisam mogao isprobat temp proca jer sam morao hitno van (kasno sam došao doma pa išao spat). Danas kad dođem s posla provjerim temp i onda ću vidjet hoću li i pastu mijenjati....
EDIT: evo usisao sam svu prašinu iz kučišta, detaljno očistio sve hladnjake (katana je bila krcata balama prašine, nakon 5 mj od zadnjeg čišćenja) i sad mi pod najvećim opterećenjem (Prime 95) najtoplija jezgra pokazuje ( u RealTemp-u) 71C (max 75C) a najhladnija 68C (max 72C)...mislim da je to ok...kad mi se bude dalo promijenit ću pastu ali pitanje je bi li dobio više od 5 stupnjeva dolje....