s obzirom da imam doticnu, moram ti se

ako mozes trpiti buku referentnog hladnjaka na 100%, pa to je turbina 24/7........
nego, ja sam mjenjao hladnjak i naletio isto na problem - VRM-i. problem je rjesen izradom dodatnog hladnjaka za VRM-e, objasnjeno
ovdje. iako priznajem da mi je i dalje cudno kako imas samo 65°C temperature VRM-a, meni je redovito VDDC 1 najnize, 2 vec nekih 7-8°C gore, dok je VDDC 3 u opterecenju na nekih 75-85°C, ovisno o sposobnosti igre. dok je naravno ukupna temp najniza od ove tri, sto recimo everest ocitava........ nevazno.
no, ako bi stvarno ulozio, nekako najbolje po meni je S1 + redplate kojeg ostavljas na memoriji i VRM-u. i naravno, nabit sva 120mm ventilatora da se vrte i jako slabo cuju (tipa AC-ove koje ja imam 12025, odlicni ventilatori na 12V i stvarno traju) i spakirat sve u kuciste.
druga solucija je npr AC twin turbo pro (kakav ja imam) +
pasivac za VRM-e (recimo odlicna stvarcica, dalo se ovdje na forumu uzeti za ispod 100 kuna, ja bi si ga uzeo ali mi ovaj moj obavlja dobro posao). ali osobno danas bi isao na S1, ispada poprilicno jeftinije (nades ga za ~100 kuna), dva nova 120mm venta su ~50-60 kuna, i to je sve sto ti treba

.