Citiraj:
Autor Wolverine
Lewis daj mi reci koliko si dugo imao taj E46.
Jesi li imao problema sa zadnjim mostom i ovisno o tome koliko si ga dugo imao koliko su te trajali seleni/vilice jer to su im relativno slabe točke.
|
Jos ga imama

. 4.5 godine je kod mene sad (evo bas sam imao "jubilarnu" kilometrazu jucer

-
http://www.lewis.tomsoft.hr/temp/BMW..._BMW_tacho.jpg).
Zadnji most je bio problem u serijama od 1998-2001 ali ne i u 330 modelima koji su dosli 2000e i to ispravio (jer na njemu bi se pokidalo jos brze nego na 320-325/8 zbog dodatnih 40ks pa su to rjesili odma u startu. Isto tako isao je neki interni "update" u 10mj 2000 tako da je moj dobio i te "patcheve" pa nisam imao slicnih problema boljki koji su inace isli serijski.
Seleni su potrosna roba na svim BMWima (ja mjenjam prednje na cca 40k km a zadnje za sad nisam morao mjenjati evo 68k km kolko je kod mene) a vilice na srecu nisam jos mjenjao ali tocno je da je to slaba tocka ali kad imas velike kotace ode to i na drugim autima samo se to sa 15-16" felgama ne dogadja tkao cesto kao na 18-19"

. Stos je sto se kod E46 mjenja komplet vilica a ne samo kugle jer je upresana u aluminij tako da nema ispresavanja i ponovnog nabijanja bez da "razglodas" postojecu

. Navodno ima neki majstor negdje kod na skoji to moze ali neznam nikoga u blizoj okolini tko je isao pa nemogu reci kolko je uspjesno. OEM vilice su oko 2000 kn komad dok Lemfoerder kosta 1300 (koji i pravi vilice za BMW) a ostale zamjenske su 800-900 kn tipa Sachs, TRW i slicni.