View Single Post
Staro 02.11.2011., 09:20   #422
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor avukovic Pregled postova
Pozdrav ljudi..
Kupujem sutra-prekosutra ovo i taj lap cu koristit samo za surfanje, gledanje filmova i ponekad neka igrica ali vrlo rijetko pa sam se htio prebaciti na Linux cisto turisticki da malo vidim i drugi OS pa ako bude dobro i ostao bih...

moze li mi netko reci sto cu dobit s linuxom u smislu brzine, jednostavnosti itd. u odnosu na win 7 koji sam dosad koristio...

hvalaa!
U smislu brzine dobit ces to da i nakon 200 instaliranih programa tvoj OS i dalje leti kao i prvog dana kada si ga frisko instalirao.

Sto se tice jednostavnosti ima hrpa stvari kod kojih kad ih isprobas utvrdis "Jbt, ovo je netko stvarno radio sa mozgom. Toliko je jednostavnije nego na win."

Od tih pametnih stvari/featurea meni jedna od najdrazih je da pohranis u jedan txt file popis svih instaliranih programa/softwarea i u slucaju reinstalacije preko njega vratis sve sa samo jednom naredbom, bez muke od ponovnog instaliranja svega i svacega.

Takodjer, mozes napravit upgrade na noviju verziju os-a sa svim programima, samo si ostavis /home da bude sam na nekoj particiji, itd.

Uglavnom, ima hrpa stvari sa kojom ces bit zadovoljan.

Ali, da nebi bilo sve tako sjajno, neke stvari koje bi na win rijesio u jednom kliku ovdje ces morat rijesit u terminalu npr. ili na malo kompliciraniji nacin.

Sve u svemu, meni osobno je linux (bilo koji) puno bolji os od win.

EDIT: Preporuka je da pocnes sa Ubuntu-om, daleko je najjednostavniji za pocetnike.
Cuky je offline   Reply With Quote