Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.11.2011., 21:11   #1175
kripton
Cars & Tunning
Moj komp

kripton's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
10K evra? Damn skupo
Dobar auto definitivno ali skup takodjer.
Ono što bih ja napravio je uzeo francuza ili japanca koji je u prosjeku od francuza nesto skuplji. Prije nego nekaj pocnete pljuvat po francuzima komentarima oslanjajuci se na 'švabo je kvalitetan a francuz nije' znajte da vucete jako na onaj slavonski mentalitet.

Ono što švabo eventualno moze ponuditi je nešto malo kvalitetniji auto (iako je to u pravilu slucaj za sebe, ako svoj auto odrzavate na pravilan nacin i pravovremeno) i mozda nesto kvalitetniji motor. No pitanje kako se ista od toga ponasa poslije npr 10g jer sve ovisi o tome tko je za volanom.

Ono kaj francuz npr. moze ponuditi je full niska cijena, u nekim slucajevima i vise od duplo-jeftiniji + puno vrhunske opreme kakvu ni švabo nema jer cesto imaju razne gadgete koje ostali proizvodjaci tek seriju kasnije implementiraju, a ono u cemu nitko ne moze ništa francuzima reći je sigurnost. Tu su uvijek bili rame uz rame Šveđanima i Japancima, jedni od prvih su uveli sigurnosna testiranja.

Tako da, kupis auto tipa Laguna ili C5 + svemirskom opremom + 5 zvjezdica sigurnosti, luksuz, ma lađe za put.

A ono kaj svi kake po Citroenima je hidarulika, kakve gluposti, to je dio auta koji nikad ne rikava ako se pravilno odrzava. Znaci doslovno, nikad.

Kupis auto za 4k eura, ulozis jos 1k eura u servis i miran si par godina + uštedis 5k eura. A Švabo ako je i bolji, nije bolji toliko.
Heh

edit: cijena 1h servisa je 160kn u Citroenu, bar je tolika bila meni.