View Single Post
Staro 01.11.2011., 10:51   #1
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Komp se smrzava, Memtest86 izbacuje greške

Kad pokrenem Memtest krene scan memorije i normalno ide, bez ijedne greške sve odradi. Onda sam skužio jednu stvar, kad odem u konfiguraciju Memtesta pod 3. ima opcija "Memory sizing".
Otvorim to i tu ima opcija "Probe" valjda da sam iščita veličinu rama.
Kad odaberem tu "Probe" opciju čim nastavi sa scanom nakon sekundu dvije krenu greške i smrzne se stroj, ne radi ni ctrl-alt-delete, sve smrznuto.
Broj grešaka se kreće od 239 do 249, svejedno je jel su oba stika ili samo jedan, isprobano u svim utorima i u svim cik-cak kombinacijama.
Skužio sam isto kako imam integrušu koja uzima 256 rama da kad krene Memtest očita 1790mb rama. Onda odaberem "Probe" i onda očita 2047mb, očito cijeli ram.
Kako stalno ispadaju iste greške neznam jel do rama ili do matične ili memtest zeza. Isto tako kad recimo pokrenem Orthos sa oba stika smrzne se stroj nakon ni 15 sekundi dok sa samo jednim stikom (svejedno koji i svejedno koji utor) normalno radi duže vrijeme, test je blend za cpu i ram.

Ako netko ima koju pametnu molim ga da je podijeli samnom jel me već izluđuje lagano...
9800pro je offline   Reply With Quote