View Single Post
Staro 30.10.2011., 23:44   #8
leo77
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
Ovako dečki, malo sam zahrđao zadnjih godina sto se tice kompjutera, ali nekom logikom idem kao danasnja tehnologija je nazovimo to user friendly, plug&play ...... itd

Ako ja na kompovima starim 15 godina na kojima su se vrtili NT windowsi a danas i xp bez problema radim na njima, formatiram disk, instaliram novi OS i ne moram instalirati nikakve drivere za mrežnu karticu da bi ona radila, znaci postavim neke tipične postavke za mrežu prilikom instalacije os-a i to je to, a u današnje vrijeme ti ne možes upaliti komp bez 2 dvd-a s driverima, dok to sve instaliram izgubim volju za životom a kamoli za nečim drugim.

Objasnite mi samo jos ovo pa me onda izbacujte mijenjajte postove i ostalo, zašto prije nije moralo biti nikakvo dodatno hladenje a sve je radilo sve a stara tehnologija, a za novu tehnologiju, znaći bolju, kvalitetniju, izdržljiviju, bar bi trebala biti, treba hlađenje za ama bas sve, i nemojte reci da je to zbog zahtjevnijeg software-a.

Evo uzmimo aute za paralelu, prije 20-30 godina je bio 1 kiler za mašinu nutra voda-antifriz i to je to, danas su auti bolji brzi veći ali isto ide 1 kiler za mašinu i radi svoj posao, po kompjuterskoj logici bi morao imati 10 kilera danas u auto jer kad ga stisnem 200 izgorio bi, jel tako?
Neka mi neko objasni, ja sam mišljenja da je to zato jer je tehnologija postala dostupna široj masi, praktički danas nema kućanstava bez kompjutera i sad oni izmišljaju toplu vodu kako bi nam uzeli pare, kao samo overclockajte vi svoje proceve tako da vam prije rikne pa da kupite novi, pa to je sve stvoreno da kratko traje, pogledajte vi konfe koje se nude, pa to je cor i3 u aluminijskom kucćistu od sto kuna, pa to je ludilo, pa to je ko da das 20 tisuća eura za bmw u stojadinovoj školjci, a druga opcija je bradnirano racunalo (što je jos veće ludilo) ili da si sam sve slažeš od nule.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.10.2011. u 09:50. Razlog: Opet pisanje, ubuduće brišem
leo77 je offline   Reply With Quote